Jyväskylän yliopisto

Keijo Hämäläinen jatkaa Jyväskylän yliopiston rehtorina

Jaa

Jyväskylän yliopiston hallitus on nimittänyt 19.5.2021 filosofian tohtori, rehtori Keijo Hämäläisen yliopiston rehtorin tehtävään toiselle viisivuotiskaudelle 1.8.2022-31.7.2027.

- Keijo Hämäläinen on innostunut ja vahvasti yhteisöä osallistava johtaja. Hän on jo ensimmäisellä kaudellaan antanut vakuuttavan näytön siitä, miten käytännössä toteutetaan Jyväskylän yliopiston tavoitetta olla vaikuttava sivistysyliopisto. Hallitus on erittäin iloinen siitä, että Keijo Hämäläinen on sitoutunut jatkamaan työtään yliopiston parhaaksi myös jatkossa, hallituksen puheenjohtaja Krista Varantola kuvailee. 

Hämäläinen on johtanut Jyväskylän yliopistoa vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen hän teki pitkän uran Helsingin yliopistossa muun muassa vararehtorina, matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina ja professorina. Hämäläinen on toiminut lisäksi useissa tieteellisissä luottamustehtävissä, mm. Tieteellisten seurain valtuuskunnan puheenjohtajana, Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksessa, Julkaisufoorumin ohjausryhmän puheenjohtajana ja Suomen akatemian tutkimusinfrastruktuurikomiteassa. Hämäläinen on SITRAn hallituksen jäsen vuodesta 2020 ja hänet valittiin Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n puheenjohtajaksi vuosiksi 2020–2021.

Hämäläinen on syntynyt Viitasaarella ja kirjoittanut ylioppilaaksi Suolahden lukiosta 1982. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi fysiikasta 1990 Helsingin yliopistossa.

- Neljä vuotta on hurahtanut kuin siivillä ja olen saanut nauttia etuoikeudesta johtaa hienoa yliopistoyhteisöä, jonka saavutuksista voin päivittäin olla ylpeä. On hienoa päästä toisella kaudella näkemään myös oman johtamistyönsä vaikutuksia, jotka näkyvät yliopiston toiminnassa useimmiten vasta vuosien viiveellä. Suurta iloa on tuonut myös kaupungin ja maakuntamme suuri luottamus yliopistoon, joka motivoi meitä kaikkia. Intoa ja motivaatiota minulla riittää vielä seuraavalle viisivuotiskaudellekin, rehtori Keijo Hämäläinen toteaa.

Lisätietoja:

Krista Varantola, hallituksen puheenjohtaja, kansleri emerita, p. 040 581 2970, sähköposti: krista.varantola@tuni.fi

rehtori Keijo Hämäläinen, p. 040 6800 215, keijo.hamalainen@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Pekingin Olympialaisten kisareittejä hiihdetään jo Vuokatin hiihtolaboratoriossa18.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Hiihdon arvokisareittien mallintamista ja virtuaalireittien tuontia hiihtomattoympäristöön on viety eteenpäin vuodesta 2019 lähtien CEMIS-yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikön toimesta. Viimeisin kehitystyön tulos ovat virtuaalimallit Pekingin Olympialaisten maastohiihdon sprintti- että ampumahiihdon 2,5 km kisareiteistä.

Korona-aika todisti odottavien vanhempien haluavan tasa-arvoista vanhemmuutta17.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Esikoistaan odottavat pariskunnat kokivat koronaan liittyneiden rajoitustoimien heikentäneen yhteisvanhemmuutta, sillä ne kohdistuivat puolisoiden osallistumiseen sekä parien mahdollisuuksiin saada tukea toisiltaan, lähipiiriltä ja palveluista. Palveluista saatu tuki olisi ollut tarpeen, sillä korona-aika herätti esikoistaan odottavissa paljon huolta ja stressiä, käy ilmi Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta.

Nuolimyrkkysammakon nuijapäät selviävät elämänsä ensi metrit melkein missä vain16.6.2021 13:36:36 EEST | Tiedote

Ryhmä Jyväskylän ja Stanfordin yliopistojen tutkijoita oli mukana tutkimassa trooppisia sammakoita Amazonilla Ranskan Guyanassa. Moni sekä maalla että vedessä elämään pystyvistä tropiikin lajeista käyttää lyhytaikaisia vesialtaita poikasten kasvattamiseen. Sammakoilla on erilaisia vaatimuksia ja mieltymyksiä esimerkiksi altaiden kemiallisille olosuhteille. Tutkijat yllättyivät huomatessaan värjärinnuolimyrkkysammakon nuijapäiden selviytyvän hyvin vaihtelevissa vesioloissa: ne sietivät yhtä lailla hyvin happamia ja emaksisiä vesiä. Sammakkoisät kuljettivat nuijapäitä sopiviin oloihin jopa 20 metrin korkeudelle. Tutkimus julkaistiin Ecology and Evolution -lehdessä kesäkuussa 2021.

Resilienssi suojaa vanhempia uupumukselta koronakriisin alla16.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Resilienssi, eli kyky palautua nopeasti stressistä ja vastoinkäymisistä, on suojannut vanhempia uupumukselta COVID-19 poikkeusaikana, selviää Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen VoiKu-Covid-19-tutkimushankkeesta. Tutkimukseen vastasivat 1105 vanhempaa eri puolilta Suomea. Riskiä uupumukselle poikkeusaikana lisäsi vanhemman nuori ikä, lasten nuori ikä, lasten erityistarpeet, sekä ajankäytössä tapahtuneet muutokset lasten jäätyä poikkeustilan vuoksi kotiin päivähoidosta tai koulusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme