Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Tarhapäänjärven Purstinsalmi Multialla. Kuva: ELY-keskus
Tarhapäänjärven Purstinsalmi Multialla. Kuva: ELY-keskus

Hankkeet keskittyvät valuma-alueelta tulevien ravinteiden vähentämiseen, vesikasvien niittoon ja pohjan ruoppaukseen, vedenpinnan nostoon sekä virkistyskäyttömahdollisuuksien parantamiseen. Noin puolet hankkeista on suunnittelu- ja selvityshankkeita ja toinen puoli toimenpiteiden toteutukseen keskittyviä hankkeita. Kustannuksiltaan suurimmat hankkeet olivat Alanen-järven hoitokalastus ja Simunan vanhan kalanviljelylaitoksen muuttaminen luonnolliseksi kosteikoksi Laukaassa sekä Toivakan vesistöjen tilainventointi.

Tämän tiedotteen liitteenä on lista vuoden 2022 avustuskohteista.

Avustusperusteista

Harkinnanvaraista avustusta voidaan myöntää Keski-Suomen alueella yleishyödyllisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on muun muassa edistää vesistöjen monipuolista käyttöä ja hyvää tilaa, turvata luonnon monimuotoisuutta tai vähentää tulva- ja kuivuusriskejä.

Hankkeen kustannusten tulee olla kohtuulliset sillä saavutettaviin hyötyihin nähden. Avustuksen saajan tulee kyetä vastaamaan hankkeen toteutuksesta ja avustuksen käytöstä. Yksityiskohtaisemmin avustusperusteet on kuvattu valtioneuvoston asetuksessa vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa parantavien hankkeiden avustamisesta (714/2015).

Avustusta voidaan myöntää hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja hallinnoinnista aiheutuviin kustannuksiin sekä hankkeen luvista perittäviin maksuihin. Avustuksen suuruus on pääsääntöisesti enintään 50 % hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Avustus voi olla suurempikin, mikäli hanke on vesienhoitosuunnitelman, tulvasuojelun, vaelluskalakantojen tai vesiluonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävä hanke.

Hakuaika tulevia vuonna 2023 myönnettäviä avustuksia varten on syksyllä. Mikäli avustusrahaa jää käyttämättä, niin avustuksia voi hakea jatkuvana hakuna ympäri vuoden. Tarkemmin avustuksen hausta tiedotetaan syksyllä.

Alla olevasta linkistä saa tarkempaa tietoa avustuksen hakemiseen:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustukset-vesisto-ja-kalataloushankkeisiin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesitalousasiantuntija
Lauri Kaisto
p. 0295 024 752

Johtava asiantuntija
Timo Sokka
p. 0295 024 816

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tarhapäänjärven Purstinsalmi Multialla. Kuva: ELY-keskus
Tarhapäänjärven Purstinsalmi Multialla. Kuva: ELY-keskus
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme