Lasten Keskus

Kierrätys ja lajittelu tutuksi sympaattisen siilin kanssa

Jaa

Ajankohtainen Kaikki kiertoon -lastenkirja neuvoo lajittelemaan ja kierrättämään sekä kertoo, mistä kiertotaloudessa on kyse.

 

Mihin päätyvät rikkinäinen sohva, tyhjät paristot tai keittiönkaappiin kertyneet muovipakkaukset? 

Kuvakirjauutuus Kaikki kiertoon – Siilin vihreä päivä (Lasten Keskus) tutustuttaa lapset kierrätykseen hauskalla tavalla. Kuvakirja on syntynyt äidin ja tyttären yhteistyönä, kun ympäristötekniikan opiskelija, kiertotalouden asiantuntija Elle Niemistö ja suosittu kuvittaja ja lastenkirjailija Marjo Nygård päättivät tarttua ajankohtaiseen aiheeseen.

Touhukkaan siilin keittiössä jäte muuttuu komposti- ja bokashimullaksi, mutta kaikkea ei voi kompostoida. Siili lähteekin ystävineen kimppakyydillä uuteen jätekeskukseen. Auto on täynnä tavaraa: kodinkoneita, kartonkeja, maalinjämiä. Perillä ystävykset oppivat, mihin tavarat päätyvät ja mihin lajitellaan vaikkapa hajuvesi, led-lamput ja rikki menneet kodinkoneet.

Jätekeskuksessa selviää, miksi robotit nostelevat säkkejä uuniin, mitä vanhoista renkaista syntyy ja miten lämpimät kodit liittyvät jätteisiin. Kaverukset tutustuvat myös biokaasulaitokseen ja kierrätyskauppaan sekä kestävän kulutuksen periaatteisiin: rikkinäiset tavarat voi usein korjata sen sijaan, että ostettaisiin uutta. Monia asioita peleistä työkaluihin ja urheiluvälineisiin voi myös lainata. 

Tarinallisen tekstin ja runsaiden tietolaatikoiden yhdistelmä ohjaa konkreettisiin tekoihin.

 

Marjo Nygård on Seinäjoella asuva kuvittaja-graafikko. Siili seikkaili ensimmäisen kerran kirjassa Kaikessa on itua (2017).

Elle Niemistö opiskelee Oulussa ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi. Hän on perehtynyt erityisesti kiertotalouteen ja jätehuoltoon.

 

Marjo Nygård & Elle Niemistö: Kaikki kiertoon – Siilin vihreä päivä
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-501-4
30 s. | Kl 85.22/66.94

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme