Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailmalla reilun tuhannen kaupan toukokuu

Jaa
Kiinteistömaailman Pulssi 2.6.2022

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki toukokuussa 2022 yhteensä 1014 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Määrä kasvoi selvästi huhtikuun kauppamäärästä (tasan 900 kauppaa), mutta Ukrainan sodan vaikutus ja arjen kustannusten nousupaineet näkyvät edelleen noin 10 prosenttia keskimääräistä toukokuuta pienempänä kauppa-aktiivisuutena.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä toukokuussa 973 käytettyjen ja 41 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 1014 kauppaa.

”Yli tuhanteen noussut kauppamäärä kertoo, että asuntokauppaa tehdään yllättävänkin vilkkaasti, lähes normaalikevään tapaan. Ukrainan sodan ja arjen kulujen nousupaineiden vaikutus näyttävät leikkaavan tällä hetkellä noin 10 prosenttia kaupoista ja siirtävän ne myöhäisempään aikaan”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kymmenen viime vuoden toukokuiden asuntokauppojen keskiarvo Kiinteistömaailmassa on noin 1100 kauppaa. Viime vuoden toukokuu teki ennätysloikan ylöspäin: silloin kauppoja tehtiin korona-ajan kasvaneissa tilantarpeissa peräti 1274 kappaletta.

”Myynnissä olevien kohteiden valikoima on tammikuun lopusta alkaen kasvanut, mikä on todella hyvä asia, mutta edelleen kysytyimmän asuntotyypin eli uusien perheasuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, ja kauppoja tehdään nopeasti. Yksiöissä ja kaksioissa puolestaan ostajille on paikoin hyvinkin tarjontaa”, Kyhälä sanoo.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0503070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045
Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme