Oulun yliopisto

Kiinteistöselvityksen teko alkaa

Jaa

Selvityksessä määritellään yliopiston pitkän aikavälin kiinteistöstrategia. Taustalla on kiinteistökustannusten nousu.

Oulun yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 20.11.2019 valtuuttaa rehtori Jouko Niinimäen aloittamaan selvitystyö yliopiston uuden kiinteistöstrategian pohjaksi.

Selvitystyössä määritellään yliopistolle optimaalisin pitkän aikavälin kiinteistöstrategia. Lähtökohtaisesti selvitetään kolmen kehityssuunnan tarjoamia taloudellisia, toiminnallisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia:

  1. Nykyisen rakennuskannan ylläpito ja peruskorjaaminen.
  2. Nykyisen rakennuskannan osittainen purku ja uudisrakentaminen yliopistokampuksilla.
  3. Uudisrakentaminen Oulun kaupungin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä.

Selvityksen taustalla ovat laskelmat yliopiston kampusten kiinteistökustannuksista tulevina vuosina. Alustavien laskelmien ja tähän mennessä toteutettujen peruskorjausten vuokravaikutusten perusteella suurelta osin 1970-luvulla rakennetun Linnanmaan kampuksen jatkuva peruskorjaustarve tulee nostamaan kiinteistöjen vuokratasoa vielä merkittävästi nykyisestä tasosta. Yliopiston kokonaiskustannuksista kiinteistökustannukset ovat toiseksi suurin kustannuserä henkilöstökulujen jälkeen. Oulun yliopiston toimitilat Linnanmaalla ja Kontinkankaalla ovat Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) omistamia.

”Kiinteistöselvitys ja etenkin mahdollisuus yliopiston sijaintipaikan vaihtumiseen ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Tämä on hyvä asia, koska päätös vaikuttaa moniin toimijoihin ja vaatii laajaa yhteistyötä Oulussa. Kiinteistöjen käytön näkökulmasta on tavallista, että joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa. Esimerkkinä voi käyttää Oulun yliopistollista sairaalaa, jonka rakennuskanta on saman ikäistä kuin valtaosa yliopiston tiloista ja jota ollaan nyt korvaamassa uudella sairaalalla”, sanoo yliopiston hallituksen puheenjohtaja Risto Murto.

”Mikäli uudisrakentaminen selvityksessä todettaisiin järkevimmäksi vaihtoehdoksi, rakentaminen ja mahdolliset muutot ajoittuisivat jopa 20 vuoden aikavälille”, Murto lisää.

Kiinteistöselvityksen arvioidaan valmistuvan toukokuuhun 2020 mennessä.

Uutinen 13.11.2019: Oulun yliopisto esittää kiinteistöstrategian selvitystyön aloittamista

Lisätietoja:

Rehtori Jouko Niinimäki, puh. 0294 484071, jouko.niinimaki@oulu.fi

Viestintäjohtaja Marja Jokinen, puh. 050 581 0264, marja.jokinen@oulu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Sukusiitos lyhentää varpusten elinikää ja poikasten määrää riippumatta lintuyhteisön koosta tai elinympäristöstä26.6.2020 07:30:00 EESTTiedote

Sukusiitos lyhentää erittäin voimakkaasti villien varpusten elinikää ja niiden aikuisikään selviävien poikasten määrää. Sukusiitoksen vaikutukset olivat samanlaisissa kaikissa lintuyhteisöissä riippumatta niiden erilaisista elinympäristöistä tai populaatioiden koosta, todettiin uudessa suomalais-norjalaisessa tutkimuksessa. Tulos on luonnonsuojelun kannalta merkittävä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme