Reuna Publishing House

Kirjailijayhteisö auttaa sanan säilällä

Jaa

Ukrainan humanitaarinen kriisi herätti kirjailijoissa tarpeen auttaa hädässä olevia lapsia kirjoittamalla. Reuna-kustantamossa ennätysnopeasti, rakkaudella ja yhteistyöllä toteutettu Taiteella tukea Ukrainaan -kirja on nyt tullut painosta. Kaikki kirjoittajat sekä kansisuunnittelija, taittaja Jaana Rautio lahjoittivat työpanoksensa. Myös painotalo Petra Ofsetas lähti mukaan kampanjaan. Kirjan tuotot ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n kautta Ukrainaan.

Taiteella tukea Ukrainaan -kirja jatkaa Reunan hyväntekeväisyyskirjojen perinnettä.
Taiteella tukea Ukrainaan -kirja jatkaa Reunan hyväntekeväisyyskirjojen perinnettä.

Aloite hyväntekeväisyyskirjasta tuli maaliskuun puolivälissä, kun Reunan kirjailijoilta kysyttiin halua olla mukana Taiteella tukea Ukrainaan -tapahtumassa huhtikuussa. Reunalla on vahva perinne hyväntekeväisyyskirjojen tekemisessä. Päätös kirjan julkaisemisesta tehtiin saman tien.

Kirjan tekstit ovat yhtäältä kaunista lyhytproosaa, runoja ja laulunsanoja: toisaalta suoria kannanottoja sekä symbolisia satuja ja tarinoita, joissa pahuus voitetaan sanan säilällä.

Kirjoittajat ovat Kari Hanhisuanto, Johanna Hasu, Ari-Matti Hedman, Jorma Hyvönen, Tarja Jussila, Anneli Kanto, Ulla-Mari Kivi, Leena-Kaisa Laakso, Pirjo Mellanen, Seppo Mikkola, Juha Mäntylä, Mirjami Niinimäki, Kirsi Pehkonen, Hannu Pelttari, Jaakko Riihimaa, Sinikka Rouvari, Olli Sarpo, Pentti Syrjälä, Anne Tarsalainen, Anna Toni, Maarit Verronen, Silja Vuorikuru ja Kari Välimäki.

Ukraina-tapahtuma ja tapahtuman jälkeen jatkunut taidemyynti tuottivat Pelastakaa Lapset -järjestölle 2125€. Kirjan ennakkotilausten perusteella voidaan odottaa summan vähintään tuplaantuvan.

Kirjaa voi tilata Reunan verkkokaupasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taiteella tukea Ukrainaan -kirja jatkaa Reunan hyväntekeväisyyskirjojen perinnettä.
Taiteella tukea Ukrainaan -kirja jatkaa Reunan hyväntekeväisyyskirjojen perinnettä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Reuna Publishing House
Reuna Publishing House
Myllykoskentie 17
46800 Myllykoski

info@reunakirja.fihttps://www.reunakirja.fi

Reuna Publishing House Oy on 2022 Kouvolan Myllykoskella perustettu kustantamo. Jatkamme Reuna-kustantamon perinnettä ja vaalimme reunalaista henkeä. Reunan tapa toimia on avoin ja yhteisöllinen. Edellä mainittujen lisäksi arvojamme ovat rohkeus, iloisuus, moniarvoisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Joukossamme on yli 100 kirjailijaa, jotka osallistuvat kirjoittamisen lisäksi toimintaan monin tavoin. Julkaisemme koti- ja ulkomaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Emme julkaise sarjakuvia, uskonnollista kirjallisuutta emmekä oppikirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reuna Publishing House

Laulavat hoitajat ottavat kantaa hoitotyön arkeen5.5.2022 12:13:24 EEST | Tiedote

Näyttelijä-laulaja ja erikoissairaanhoitaja Ari-Matti Hedman sekä laulava kirjailija ja erikoissairaanhoitaja Kari Häkkinen kuvaavat uutuuskirjassaan Avaimet taskussa - sattumia sairaalassa hoitotyön arkea. Jo 1980-luvulla sairaanhoitajan uransa aloittaneet ammattilaiset ovat nähneet työn monet puolet, ja ottavat kirjassa kantaa alan kehittämiseen. Keskiössä on potilas: mitä asioita tulisi tehdä toisin, jotta ihminen saisi tarvitsemansa avun. Hoitajien lakko työskentelyolosuhteiden ja palkkauksen parantamiseksi on kirjailijoiden mukaan perusteltu.

Ilmastokriisin hinta - Lomborgin kirjan suomennoksen julkistus 20.4. klo 1325.3.2022 12:53:36 EET | Kutsu

Kirjan julkistustilaisuus Hotelli Scandic Simonkentän Espa-salissa keskiviikkona 20.4. klo 13.00! Ilmastonmuutos on totta – mutta viekö se huomiomme pois suuremmista ongelmista? Tanskalaisen kirjailijan ja ajatuspaja Copenhagen Consensuksen johtajan Bjørn Lomborgin selkeä teos Väärä hälytys – Lämpeneminen ei tuhoa meitä on ilmestynyt suomeksi! Teos on nyt siis käytettävissä suomalaisen ilmastokeskustelun välineeksi – erityisesti ilmastonmuutoksen haittojen torjunnasta päätettäessä.

Reunayhteisön sinikeltaiset jamit23.3.2022 13:56:45 EET | Tiedote

Reuna Publishing House Oy on lahjoittanut kevään 2022 aikana satoja kirjoja paikallisiin oppilaitoksiin, palvelutaloihin, järjestöille, yhteisöille sekä muille toimijoille. Kirjalahjoituskampanja huipentuu tapahtumapäivään ja jameihin Ukrainan lasten auttamiseksi. Reunan kirjakauppa ja Reuna Publishing House ystävineen järjestävät taidetapahtumapäivän Ukrainan lasten hyväksi lauantaina 2.4. klo 14–18 Kulttuuritalo Wanhalla Rautakaupalla Myllykoskella. Päivän tuotto lahjoitetaan Ukrainaan Pelastakaa lapset -järjestön kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme