HUS

Kisaturistien tartunnoissa huippu saavutettu

Jaa

HUSin alueen kuntien asukkailla on todettu 1.7.2021 noin klo 10 mennessä 309 tartuntaa Venäjältä jalkapallon EM-kisoista palanneilla matkailijoilla. HUSin tiedossa jatkotartuntoja on noin 40.

”Näyttäisi siltä, että jalkapalloturismiin liittyvissä tartunnoissa huippu on saavutettu”, toteaa johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.  

HUSin alueella on todettu tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon 283 tartuntaa. Viime viikolla tartuntoja todettiin 552 ja sitä edeltävällä viikolla 247. Alueen ilmaantuvuus eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden aikana on jo noin 50.  

Koronavirusnäytteenoton määrät HUSin näytteenottopisteissä ovat olleet korkeita tällä viikolla. Päivittäin on otettu 8000–8500 näytettä. Näytteiden positiivisuusprosentti on laskenut 1,6 prosentista 1,3 prosenttiin. ”Edelleen kannustan ihmisiä hakeutumaan testiin herkästi lievimmistäkin oireista”, sanoo Mäkijärvi.  

Tänään HUSin sairaaloissa on yhteensä 16 potilasta koronavirustartunnan vuoksi. Heistä neljä on tehohoidossa. Kuuden potilaan tartunta liittyy Venäjän matkailuun.  

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme