ELY-keskukset

Koillismaan kuntien välisen joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi)

Jaa

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa Koillismaan kuntien välisessä joukkoliikenteessä 10.8.2022. Talviajan joukkoliikenne palvelee opiskelua, matkailua ja liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen.

Aikataulut ovat saatavilla Google Mapsista sekä Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja Liput -sovelluksesta. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain talviaikataulukaudella.

Kemijärvi - Kuusamo

Yöjunan liityntäliikennettä Kemijärven ja Kuusamon välillä liikennöidään arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Vuorot kulkevat Suomutunturin, Käylän sekä Rukan kautta. Kemijärveltä lähdetään yöjunan saavuttua ja Kemijärvelle saavutaan ennen yöjunan lähtöä. Kuusamosta lähdettäessä ajetaan ammattioppilaitoksen pysäkin kautta.

Kuusamo - Kajaani

Kuusamon ja Kajaanin välillä liikennöidään arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. 2.10.2022 asti vuorot ajetaan Hossan luontokeskuksen kautta, ja 3.10.2022–4.6.2023 välisenä aikana liikennöidään suoraan valtatietä 5 pitkin.

Posio - Taivalkoski

Posion ja Taivalkosken välillä liikennöidään koulupäivisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan.

Taivalkoski - Kuusamo

Taivalkosken ja Kuusamon välillä liikennöidään arkipäivisin markkinaehtoista liikennettä täydentävä vuoropari. Menovuoro ajetaan aamulla ja paluuvuoro iltapäivällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, puh. 0295 038 537, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Itä-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma päivitetään – Kerro mielipiteesi liikenteen riskiryhmistä ja ongelmista!27.9.2022 12:59:43 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskus on käynnistänyt Itä-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelman päivityksen. Itä-Suomessa asuvien ja toimivien näkemyksiä liikenteeseen liittyvistä turvallisuusongelmista ja -haasteista kerätään syksyn aikana erillisellä kyselyllä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteiden ja painopistealueiden valinnassa ja toimenpiteiden suunnittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme