Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkijalle PoDoCo-rahoitus

Jaa

Post Doc in Companies (PoDoCo) -verkosto myönsi merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen Tuomas Vielmalle.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa työskentelevä Oulun yliopiston tutkija Tuomas Vielma on saanut merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen. PoDoCo -rahoitus on haettu yhteistyössä Boliden Kokkolan kanssa. Tutkimus liittyy vahvojen sinkkiliuosten termokemialliseen laskennalliseen ja kokeelliseen tutkimukseen, mikä on myös syyskuussa soveltavan kemian tohtoriksi väittelevän Vielman väitöstutkimuksen aihe.

Kaksivuotinen tutkimusrahoitus mahdollistaa Vielman tutkimuksen ja siihen sisältyvän tutkijavaihdon Murdochin yliopistossa Australiassa, johon on myönnetty myös erillinen Tutkijat maailmalle -rahoitus. Tutkijavaihdon lisäksi tutkimukseen sisältyy myös alueen teollisuudessa ja yliopistossa tehtävät tutkimusjaksot. Tavoitteena on luoda uutta tietoa elektrolyyttisen sinkinvalmistusprosessin termodynamiikasta.

Podoco-ohjelma on yksityisellä säätiörahoituksella toimiva verkosto, joka myöntää apurahoja elinkeinoelämän kannalta relevanttiin tutkimukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Lassi, professori, TkT, Oulun yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, ulla.lassi@chydenius.fi, +358 40 0294 090

Justin Salminen, TkT, Manager – Strategic projects, justin.salminen@boliden.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ensimmäiset uhanalaisen raakun poikaset syntyivät Konneveden tutkimusasemalla  17.7.2019 08:00:00 EESTTiedote

Etelä-Suomessa Mustionjoen ja Ähtävänjoen raakkukannat pienenevät hälyttävää tahtia, mutta tilanteeseen on tulossa helpotusta Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasemalta. Tutkijat onnistuivat tuottamaan ensimmäiset viljellyt raakun poikaset jatkokasvatukseen tutkimusaseman laboratoriossa. Poikaset ovat peräisin raakkuyksilöistä, jotka tuotiin asemalle ”raakkujen lemmenlomalle” Mustionjoesta ja Ähtävänjoesta syksyllä 2016.

Keskitetyillä asiakas- ja potilastietojärjestelmillä säästetään työaikaa ja luodaan entistä laadukkaampia palveluita15.7.2019 09:00:00 EESTTiedote

Pirstaleisia sosiaali- ja terveydenhuollon tietoja on pitkään hyödynnetty vain yksilön akuutin ongelman ratkaisemiseen, mikä on hidastanut terveydenhuoltoa. Keskitetyillä tiedonhallinta-alustoilla voidaan kuitenkin luoda mahdollisuuksia tiedon tehokkaalle ja reaaliaikaiselle hyödyntämiselle. Keskitettyjen potilas- ja asiakastietojärjestelmien ansiota yksilön terveystiedot löytyvät samasta paikasta, mikä nopeuttaa terveydenhoitoa.

Nanotutkijat löysivät optimaalisen reikärakenteen, joka estää lämmön johtumista8.7.2019 12:43:07 EESTTutkimus

Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksen professori Ilari Maasillan tutkimusryhmä on erikoistunut tutkimaan, miten erilaisilla nanorakenteilla voidaan estää tai parantaa lämmön siirtymistä. Tuoreessa tutkimuksessa Maasillan tutkimusryhmä tarkensi tietoa siitä, miten lämmönsiirto estetään yli satakertaisesti reikärakenteissa hyödyntäen lämmön aaltoluonnetta. Tutkimus julkaistiin arvostetussa Physical Review Applied -lehdessä 3. heinäkuuta 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme