Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkijalle PoDoCo-rahoitus

Jaa

Post Doc in Companies (PoDoCo) -verkosto myönsi merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen Tuomas Vielmalle.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa työskentelevä Oulun yliopiston tutkija Tuomas Vielma on saanut merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen. PoDoCo -rahoitus on haettu yhteistyössä Boliden Kokkolan kanssa. Tutkimus liittyy vahvojen sinkkiliuosten termokemialliseen laskennalliseen ja kokeelliseen tutkimukseen, mikä on myös syyskuussa soveltavan kemian tohtoriksi väittelevän Vielman väitöstutkimuksen aihe.

Kaksivuotinen tutkimusrahoitus mahdollistaa Vielman tutkimuksen ja siihen sisältyvän tutkijavaihdon Murdochin yliopistossa Australiassa, johon on myönnetty myös erillinen Tutkijat maailmalle -rahoitus. Tutkijavaihdon lisäksi tutkimukseen sisältyy myös alueen teollisuudessa ja yliopistossa tehtävät tutkimusjaksot. Tavoitteena on luoda uutta tietoa elektrolyyttisen sinkinvalmistusprosessin termodynamiikasta.

Podoco-ohjelma on yksityisellä säätiörahoituksella toimiva verkosto, joka myöntää apurahoja elinkeinoelämän kannalta relevanttiin tutkimukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Lassi, professori, TkT, Oulun yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, ulla.lassi@chydenius.fi, +358 40 0294 090

Justin Salminen, TkT, Manager – Strategic projects, justin.salminen@boliden.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Väitös 14.8.2020: Mitä silmämme kokevat? Uusi tulkinta Merleau-Pontyn ruumiinfenomenologiasta (Yli-Tepsa)9.7.2020 11:29:20 EESTTiedote

Kun havaitaan kohde, nähdään vaikkapa sohva, katseen on jo täytynyt tarkentua siihen. Huomion kiinnittämistä on luontevaa kuvailla aivoissa tapahtuvana prosessina, joka säätelee silmien liikettä. Entä jos prosessia pitää kuvailla kokemuksellisesti? Mitä koetaan ennen kuin varsinaisesti havaitaan, vai koetaanko mitään? Onko havaitsemista edeltävä katseen tarkentuminen ja huomion kiinnittyminen luonteeltaan tiedostamatonta, ja tapahtuuko havaitsemisessa siirtymä tiedostumattomasta tietoiseen?

Vertailu osoitti: suomalaisten yksinolo lisääntynyt8.7.2020 10:06:30 EESTTiedote

Koronan aikana on huomattu yksinolon lisääntyminen. Suomalaisten sosiaalinen etäisyys on tutkimusten mukaan muuttunut tosin jo aiemmin. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on tarkastellut ajankäyttöaineistojen avulla sosiaalisen vuorovaikutuksen muutosta 1980-luvulta 2010-luvulle. Ryhmä osallistui myös kansainväliseen tutkimukseen, jossa vertailtiin lasten ja nuorten ajankäyttöä Suomessa, Englannissa ja Espanjassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme