Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkijalle PoDoCo-rahoitus

Jaa

Post Doc in Companies (PoDoCo) -verkosto myönsi merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen Tuomas Vielmalle.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa työskentelevä Oulun yliopiston tutkija Tuomas Vielma on saanut merkittävän kaksivuotisen tutkijarahoituksen. PoDoCo -rahoitus on haettu yhteistyössä Boliden Kokkolan kanssa. Tutkimus liittyy vahvojen sinkkiliuosten termokemialliseen laskennalliseen ja kokeelliseen tutkimukseen, mikä on myös syyskuussa soveltavan kemian tohtoriksi väittelevän Vielman väitöstutkimuksen aihe.

Kaksivuotinen tutkimusrahoitus mahdollistaa Vielman tutkimuksen ja siihen sisältyvän tutkijavaihdon Murdochin yliopistossa Australiassa, johon on myönnetty myös erillinen Tutkijat maailmalle -rahoitus. Tutkijavaihdon lisäksi tutkimukseen sisältyy myös alueen teollisuudessa ja yliopistossa tehtävät tutkimusjaksot. Tavoitteena on luoda uutta tietoa elektrolyyttisen sinkinvalmistusprosessin termodynamiikasta.

Podoco-ohjelma on yksityisellä säätiörahoituksella toimiva verkosto, joka myöntää apurahoja elinkeinoelämän kannalta relevanttiin tutkimukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Lassi, professori, TkT, Oulun yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, ulla.lassi@chydenius.fi, +358 40 0294 090

Justin Salminen, TkT, Manager – Strategic projects, justin.salminen@boliden.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Digitalisaatio uhkaa laittaa Jyväskylän alueen suuryritykset polvilleen18.11.2019 09:37:08 EETTiedote

Digitalisaatio on nähty mahdollisuutena, jolla yritysten toimintaa tehostetaan ja palveluja parannetaan. Ruokatilaukset tehdään nykyään verkossa, sosiaaliset verkostot toimivat ja viranomaisasiointia voi tehdä vaikka viikonloppuisin. Kuluttajapuolella on tapahtunut mullistavaa kehitystä viimeisen kymmen vuoden aikana. Digitalisaation kääntöpuolella ovat kuitenkin suuret, perinteiset teollisuusjätit ja konsernit, joiden menneiden vuosien valtakautta uudet ja ketterät palvelut ovat tulleet uhkaamaan.

Kasvatus- ja koulutusalan ammatteihin vetoa – Jyväskylän yliopistolla työstetään suosituksia Euroopan komissiolle14.11.2019 10:09:23 EETTiedote

Euroopassa koulutusalan vetovoima on hiipumassa ja ongelmaan on herätty. Komissio on koonnut laajan verkoston miettimään asiaa. Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutti isännöi maanantaina 18.11.2019 eurooppalaista koulutuspolitiikkaa kehittävän hankeverkoston "European Education Policy Network on Teachers and School Leaders" (EEPN) ensimmäistä vuosikonferenssia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme