Kokoomuksen Grahn-Laasonen: Perussuomalaisten talousohjelma on epämääräinen

Jaa

Talousvaliokunnan puheenjohtajan Sanni Grahn-Laasosen mukaan perussuomalaisten talouslinjalla budjettitalouden hoitavat virkamiehet ja työllisyyslinjan Hakaniemi. ”Eivätkö perussuomalaiset uskalla itse päättää säästöistä”, hän kysyy.

Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Perussuomalaiset julkaisi maanantaina talouspoliittisen ohjelman. Siinä puolue kertoo tavoitteekseen julkisen talouden tasapainottamisen vuoteen 2031 mennessä osoittamalla 2-4 prosentin säästötavoite valtion hallinnonaloille.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja ja kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen pitää hyvänä, että Perussuomalaiset ymmärtää julkisen talouden vaikeuksien mittakaavan, mutta pitää esitettyjä keinoja auttamattomasti liian heikkoina ja epämääräisinä suhteessa tavoitteeseen.

“Odotin, että perussuomalaiset olisivat tehneet uskottavan talousohjelman, mutta siitähän näyttävät puuttuvan numerot ja konkretia lähes kokonaan. Säästötavoite on esitetty, mutta ohjelmassa ei avata, mistä perussuomalaiset nämä säästöt kaivaisivat. Kehitysapu ja maahanmuutto eivät riitä vastaukseksi”, Grahn-Laasonen sanoo.

“Tuleva hallitus joutuu väistämättä puuttumaan velkaantumiseen ja tekemään valintoja, mitä julkisen sektorin kuuluu tehdä ja mikä on vähemmän tärkeää. Valintojen tekeminen on politiikan kovaa ydintä. Perussuomalaiset näyttävät ulkoistavan arvovalinnat virkamiehille. Eikö perussuomalaisilla poliitikoilla ole kanttia kertoa kansalle, mihin he säästöt kohdistaisivat“, Grahn-Laasonen moittii.

Hän pitää myös erikoisena sitä, että säästöjen kahdentuessa kaikille hallinnonaloille Perussuomalaiset leikkaisivat myös esimerkiksi maanpuolustuksesta.

”Kokoomus ei voi hyväksyä perussuomalaisten ehdotusta maanpuolustuksesta leikkaamisesta. Tässä ajassa se olisi täydellisen vastuutonta.”

Grahn-Laasonen: Perussuomalaiset jatkaisi vasemmistolaista työllisyyspolitiikkaa

Grahn-Laasosen mukaan Perussuomalaisten työllisyyspolitiikka tarkoittaisi nykyisen vasemmistolaisen linjan jatkumista. Grahn-Laasosen mukaan Suomen eduskuntapuolueista ainoastaan Kokoomus on valmis toteuttamaan välttämättömät työllisyyttä ja kasvua tukevat uudistukset työmarkkinoilla.

”Kaikki sosiaaliturva- ja työllisyyspäätöksetkö ulkoistetaan työmarkkinajärjestöille valmisteltavaksi? Perussuomalaisten työllisyyspolitiikassa ei näytä olevan mainittavaa eroa SDP:n tai Vasemmistoliiton kanssa. Uskoakseni se on moni yrittäjille ikävä yllätys”, Grahn-Laasonen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme