Kokoomuksen Mykkänen: SDP:n talousohjelma on irtaantunut todellisuudesta

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kritisoi pääministeripuolue SDP:n tuoretta talouspoliittista ohjelmaa. Mykkäsen mukaan ohjelma näyttää, ettei SDP ymmärrä julkisen talouden ongelmien vakavuutta.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen on hämmästynyt SDP:n talouspoliittisen ohjelman linjauksista. Mykkäsen mukaan ohjelman perusteella SDP hyväksyy rajun velkaantumisen jatkumisen.

“SDP esittää leikkauksia 0,5 miljardia euroa ja veronkorotuksia 1,8-2,4 miljadia euroa. Julkisen talouden tasapainotus jätetään pitkälti talouskasvun ja työllisyyden vahvistumisen varaan, mutta keinot näiden edistämiseksi puuttuvat täysin”, Mykkänen sanoo. 

“SDP:n talousohjelma on jopa epärealistisempi kuin vasemmistoliiton. SDP ei näytä ollenkaan ymmärtävän julkisen talouden ongelmien vakavuutta. Puolue ei näytä hyväksyvän asiantuntijoiden yksituumaista näkemystä siitä, mitä julkisen talouden tasapainottaminen vaatii. On SDP:n arvovalinta jatkaa tulevien sukupolvien kustannuksella elämistä”, Mykkänen lisää.

Mykkänen huomauttaa, että työllisyysasteen nostaminen 80 prosenttiin SDP:n keinoilla ensi vaalikauden aikana on epärealistista. SDP esittää työllisyysasteen nostamisen keskeisimmäksi keinoksi korkeakoulutettujen osuuden nostamista 60 prosenttiin ikäluokasta.

“TKI-panosten kasvattaminen ja koulutustason nostaminen ovat tulevaisuuden kasvun kannalta aidosti tärkeitä tavoitteita. Vaikutus näkyy kasvussa kuitenkin vasta kymmenien vuosien viiveellä. Korkeakoulun läpäisy kestää keskimäärin seitsemän vuotta. Vaikka pääsisimme 60 prosentin tavoitteeseen, ei siitä valitettavasti ole ensi vaalikaudella apua”, Mykkänen sanoo.

“TKI-menojen kasvattaminen on Kokoomuksellekin tärkeää tulevan kasvun kannalta. On kuitenkin oltava rehellinen kuinka nopeasti vaikutus näkyy. Valtiovarainministeriön selvityksen mukaan vaikutus näkyy 10-20 vuoden jälkeen”, Mykkänen jatkaa.

“SDP haluaa vahvistaa talouskasvua ja työllisyyttä, mutta esittää samaan aikaan historiallisen kovia veronkorotuksia yrittämiseen ja investointeihin. Suomi on jo nyt maailman innokkaimpia verottajia. Uskooko SDP todella, että talouskasvuun päästäisiin yrityksiä ja ahkeruutta sakottamalla?” Mykkänen kysyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme