Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Sirén: Vihreät ovat jo ilmastotoimia jarruttavassa hallituksessa

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén kysyy, lähtevätkö vihreät budjettiriihen yhteydessä hallituksesta, jos riihessä ei tehdä positiivisia ilmastopäätöksiä.

”Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo linjasi, että puolueensa ei tule olemaan hallituksessa, joka jarruttaa ilmastotoimissa. Kai sama linjaus koskee myös nykyistä hallitusta?” kokoomuksen Sirén ihmettelee.

Nykyinen hallitus on hallitusohjelmassaan linjannut ilmastotoimista kunnianhimoisesti ja selkeästi. Teot kuitenkin ovat jääneet tavoitteisiin nähden vähäisiksi. Ilmastotoimien toimeenpano ja rahoitus on jätetty pitkälti seuraavan hallituksen harteille.

”Vihreiltä odotetaan konkreettisia tekoja. Ilmastohallitus on tehnyt kyllä hyviä suunnitelmia ja tiekarttoja, mutta nyt se jopa peruuttaa omissa suunnitelmissaan. Kävelettekö siis budjettiriihen yhteydessä ulos hallituksesta, jos ette saa uusia ilmastotoimia sovituksi?” Sirén kysyy Ohisalolta.

Hallitus on esimerkiksi linjannut liikennepolttoaineen jakeluvelvoitteen noston yhdeksi keinoksi saavuttaa Suomen hiilineutraaliustavoite, mutta se päinvastoin on laskenut sitä.

Vihreiden puheenjohtaja Ohisalo itse korosti tällä viikolla, miten ilmastotoimissa jarruttaminen on vihreille kynnyskysymys hallituksessa ololle.

”Maria Ohisalo, te olette tällä hetkellä ilmastoministeri. Teillä on nyt viimeinen hetki terästäytyä, kun viette puolueenne tämän hallituksen viimeiseen budjettiriiheen. Kommenttinne perusteella esimerkiksi energiaverotuksen keventäminen budjettiriihessä ilman korvaavia ilmastotoimia tarkoittanee vihreiden hallituksesta lähtöä”, Sirén huomauttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Eestilä: Suomalainen viljelijä ei saa joutua hallituksen riitojen maksumieheksi7.12.2022 14:32:13 EET | Tiedote

Kansanedustaja Markku Eestilä piti kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta keskusteli opposition välikysymyksestä koskien suomalaisen maatalouden kriisiä ja kotimaisen ruoantuotannon turvaamista. Eestilän mukaan viljelijöiden maksuvalmius ei missään nimessä kestä maataloustukien maksuaikataulujen myöhästymisiä ja vaati hallitusta hoitamaan tukien maksun välittömästi kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme