Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Talvitie SDP:lle: Opintolainahyvityksen poistaminen lähettäisi täysin väärän viestin opiskelijoille

Jaa

Julkisuuden tietojen mukaan SDP:ssä ollaan valmiita esittämään opintolainahyvityksen lakkauttamista. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Mari-Leena Talvitie pitää esitystä täysin vääränä.

Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Mari-Leena Talvitie. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Opintolainahyvityksen poistaminen lähettäisi täysin väärän viestin opiskelijoille. Tällä päätöksellä viestittäisiin opiskelijoille, että opintojen ahkera suorittaminen ja opinnoista määräajassa valmistuminen eivät kannata”, Talvitie sanoo.

Opintolainahyvitys tarkoittaa, että Kela maksaa osan opintolainasta pois, jos opiskelija nostaa opintolainaa korkeakouluopintojen aikana ja suorittaa tutkinnon määräajassa. Viiden vuoden tavoiteajassa valmistuvalle opiskelijalle muutos toisi tuhansien eurojen lisälaskun.

”On pöyristyttävää, jos SDP on valmis lakkauttamaan opintolainahyvityksen. Hyvitys on osoittautunut erinomaiseksi keinoksi saada opiskelijat valmistumaan ajallaan”, Talvitie sanoo.

”Olemme juuri korottaneet opintolainan valtiontakauksen määrää 200 eurolla kuukaudessa. Hyvitysten poistaminen veisi järjestelmältä pohjan pois”, Talvitie sanoo.

Kelan selvityksen mukaan opintolainahyvityksen edellyttämässä määräajassa valmistuneiden sekä tutkinnon tavoitteellisessa suorittamisajassa valmistuneiden osuudet ovat kasvaneet runsaasti opintolainahyvityksen käyttöönoton jälkeen.

”Tällainen muutos opintotukijärjestelmään on järjetön. Se osuisi suoraan korkeakoulutuksen läpäisyyn ja työvoiman saatavuuteen. Se vähentäisi kannustimia valmistua ja siirtyä työelämään tilanteessa, jossa pula osaajista on ennennäkemättömän korkea”, Talvitie päättää.

Lisätietoja:

Mari-Leena Talvitie: 09 432 3175

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye