Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Korkeakoulujen lopputöistä apua taloyhtiöille - uusi palkinto kannusteeksi

Jaa

Kiinteistöliitto Uusimaan tavoitteena on saada korkeakouluopiskelijoita suuntaamaan lopputyöaiheensa taloyhtiöiden, ja sitä kautta kaikkien osakkaiden hyväksi. Alalta valmistuu aivan liian vähän korkeakoulutasoisia lopputöitä.

Taloyhtiön toiminta sisältää niin juridiikkaa, taloutta, rakennus- ja LVIS-tekniikkaa kuin huoltoa, korjausrakentamista ja urakointia. Uudellamaalla asunnot ovat keskimäärin kalliimpia kuin muualla Suomessa, lisäksi alueella on paljon vanhoja arvokiinteistöjä omine erikoispiirteineen. Taloudelliset intressit rakentamisen, ylläpidon ja korjausten saralla ovat siis merkittäviä, mutta aihepiiri ei silti näy riittävästi eri opintosuuntien lopputöiden määrissä. Lopputyön arvoisia aiheita löytyisi paljon ja muuttuva ympäristö tuottaa niitä koko ajan lisää, vaikkapa energiatehokkuuden parantaminen tai älykäs talotekniikka.

Uusi palkinto tarjolla hyville lopputöille

Kiinteistöliitto Uusimaa haluaa kannustaa alueensa korkeakouluopiskelijoita hakemaan lopputöidensä aiheiksi taloyhtiöille hyödyllisiä tutkimuskohteita, eli löytämään konkreettisia toimia maamme, erityisesti Uudenmaan kiinteistöjen hyväksi. Kannustimena on palkinto parhaan lopputyön tekijälle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Myöntämisen kriteeri on yksinkertainen. Palkinnon saa yksi tai useampi lopputyön tekijä, joka on vuonna 2019 tuottanut eniten taloyhtiöitä hyödyttävää tietoa. Palkinnon myöntää nelijäsenisen palkintoraadin esityksestä Kiinteistöliitto Uusimaan hallitus. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii arkkitehti SAFA, FM, tekniikan tohtori Juhana Heikonen.

”Odotamme innolla hyödyllisiä lopputöitä, joiden tuloksia pääsemme jakamaan jäsenistön käyttöön. Uskon tästä syntyvän pitkän perinteen, joka kannustaa taloyhtiömaailman aiheiden nostamista korkeakoulujen lopputöihin.”, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä.  

Uudenmaan alueella on yli 20 000 asunto-osakeyhtiötä, joista Kiinteistöliitto Uusimaan jäseniä on jo lähes 11 000.

Lisätietoja aiheesta löytyy: 
https://www.ukl.fi/kiinteistoliitto-uusimaa-jakaa-palkinnon-kiinteistoalan-lopputyolle/?u_source=ukl

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Mika Heikkilä, gsm 050 591 0995, mika.heikkila@ukl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Annankatu 24, 4.krs
00100 HELSINKI

(09) 1667 6761http://www.ukl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Pääkaupunkiseudulla yli 20 % edullisemmat vesimaksut kuin muualla Suomessa14.9.2016 10:03:13 EESTTutkimus

Kiinteistöverojen ja kuntakohtaisten tariffien nousussa on ollut suvantovaihe vuonna 2016. Kaiken kaikkiaan kuntakohtaiset verot ja maksut ovat nousseet keskimäärin vain 0,5 %. Pääkaupunkiseudulla erot ovat olleet suuremmat, mutta molempiin suuntiin. Helsingissä nousua oli 1,3 %, Espoossa 0,8 ja Vantaalla kustannukset sen sijaan laskivat 0,7 %. Vuoteen 2013 verrattuna on kustannuspotti kasvanut pääkaupunkiseudulla eniten Espoossa 11 prosentilla. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliitto Uusimaan kattojärjestön, Kiinteistöliiton, 14.9. julkistamasta Indeksitalo 2016 -selvityksestä, jossa verrataan kiinteistöjen kustannuskehitystä Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme