Oulun yliopisto

Korkeakoulut linjasivat etätenteistä: etävalvontaa voi käyttää tarkoin reunaehdoin

Jaa

Koronavuosi on lisännyt voimakkaasti etätenttien tarvetta korkeakouluissa, ja tenttitilanteisiin liittyvästä etävalvonnasta on syntynyt keskustelua myös julkisuudessa. Suomen korkeakoulut ovat nyt laatineet yhteisen ohjeen etätenttien valvonnan järjestämisestä.

”Ohje kertoo, mitä vaatimuksia yleinen tietosuoja-asetus GDPR asettaa etäopetukseen ja -valvontaan. Olennaista on, miten opiskelijan oikeuksia ja henkilötietoja turvataan”, kertoo koulutuspalveluiden johtaja ja valtakunnallisen työryhmän puheenjohtaja Vesa-Matti Sarenius Oulun yliopistosta.

Korkeakoulut tekevät valtakunnallisen ohjeluonnoksen perusteella omia tarkennettuja ohjeitaan. Esimerkiksi Oulun yliopistossa suositellaan ensisijaisesti käyttämään opintosuoritusten arvioinnissa muita menetelmiä kuin etävalvottua etätenttiä. Lisäksi etävalvotulle tentille on aina järjestettävä vaihtoehto. Etätenttien videovalvonta on kuitenkin sallittua yliopiston linjausten mukaisesti ja määrätyllä ohjelmistolla.

Oulun poliisilaitos teki lokakuussa päätöksen esitutkinnan toimittamatta jättämisestä tapauksessa, jossa opiskelija oli tehnyt ilmoituksen Oulun yliopiston järjestämän etäkokeen valvonnasta.

Lisätietoja:
Koulutuspalveluiden johtaja ja valtakunnallisen työryhmän pj Vesa-Matti Sarenius, Oulun yliopisto
Vesa-Matti.Sarenius@oulu.fi, puh. 050 350 6815

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Polku yrittäjyyteen ja korkeakoulutukseen alkaa varhain – lapsuudenaikaiset tekijät yhteydessä työuraan ja työhyvinvointiin keski-iässä22.1.2021 07:00:00 EETTiedote

Lapsuudenaikaiset sosiaaliset investoinnit, kuten panostukset koulutukseen sekä kasvuympäristön asenneilmasto, muovaavat tulevaa työuraa. Varhaislapsuudessa äidin kannustava asenne taloudelliseen itsenäisyyteen ennustaa päätymistä yrittäjän tai korkeakoulutetun uralle. Maanviljelijäperheessä kasvaminen ennustaa yrittäjyyttä ja oma hyvä koulumenestys korkeakoulutusta.

Luonnontuotteiden jalostaminen kasvussa Suomessa. Uhkana ulkomaiset tuoteväärennökset20.1.2021 08:30:41 EETTiedote

Luonnontuotteiden ja terveysperusteisten elintarvikkeiden kasvava suosio maailmalla houkuttelee tuoteväärennöksiä kansainvälisille markkinoille. Oulun yliopistossa luonnontuotteita tutkivassa mittaustekniikan yksikössä törmättiin hiljattain ulkomailta tuotuun väärennettyyn mustikkajauheeseen. Tutkija suosittaakin alalle tarkempien laboratoriotutkimusten hyödyntämistä paitsi laadun varmistamiseksi myös tuotekehityksen edistämiseksi. Kainuussa tutkijoiden ja yritysten tiivis yhteistyö on poikinut runsaasti uusia tuoteinnovaatioita.

Suomen Akatemialta lähes 13 miljoonaa euroa Oulun yliopiston tutkimuksen profiilialojen vahvistamiseen14.1.2021 09:13:46 EETTiedote

Suomen Akatemia on tehnyt rahoituspäätökset yliopistojen tutkimuksen profiloitumisen vahvistamiseksi vuosille 2021-2026. Oulun yliopistolle myönnettiin 12,79 miljoonaa euroa tukemaan sen ennestään vahvoja tutkimusaloja, jotka liittyvät arktisuuteen, elinikäiseen terveyteen ja 6G:hen. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli arvioi Oulun yliopiston hakemuksen erinomaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme