Suomen Omakotiliitto ry

Koronaepidemia on viivästyttänyt nuohousta pientaloissa

Jaa

Korona näyttää viivästyttäneen nuohouksia tänä vuonna, käy ilmi Omakotiliiton kyselystä. Nuohoukset vähenivät viime vuoteen verrattuna 12 prosenttia.

Valtaosa kyselyyn vastaajista on tyytyväisiä nuohouksen laatuun.
Valtaosa kyselyyn vastaajista on tyytyväisiä nuohouksen laatuun.

Nuohouskyselyyn vastaajista 10 % ilmoittaa kuitenkin nuohouksen tapahtuvan vielä vuoden 2020 aikana. ”Talvi on hyvää aikaa tilata nuohooja, ja saatavuus voi olla muita vuodenaikoja parempi”, muistuttaa Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas.

Nuohouspalveluiden saatavuus on pysynyt melko hyvällä tasolla poikkeusvuonnakin. 74 % vastaajista arvioi, että saatavuus on pysynyt ennallaan. 8 %:n mielestä saatavuus on parantunut ja 7 %:n mielestä heikentynyt. Nuohouksen viivästyminen kuluvana vuonna näkyy vastauksissa. 11 % ei osaa arvioida palvelun saatavuutta, mikä on selkeästi enemmän kuin viime vuonna (tuolloin 4 %).

Nuohouksen hinta on hieman noussut edellisvuodesta. 22 %:n mukaan kustannukset nousivat hieman ja 4 %:n mukaan selvästi. 59 % sanoi kustannusten pysyneen ennallaan.

Hintatiedot ovat vastaajien arvioiden mukaan entistä helpommin saatavilla. Ne käyvät ilmi puhelimitse, www-sivuilta tai ilmoituksesta. Silti jopa 41 %:lla ei ollut hintatietoja tiedossaan nuohousta tilatessa, ja 18 % ei osaa sanoa.

”Hinta kannattaa ehdottomasti selvittää nuohousta tilatessa, ettei yllätyksiä tule”, ohjeistaa Tähtikunnas.

”Nuohoojan tulee myös antaa nuohouksesta nuohoustodistus, ja tästä on hyvä muistuttaa, jos nuohooja ei todistusta anna. Nuohoustodistuksesta käy ilmi nuohoukseen kuuluvat tehtävät”, Tähtikunnas sanoo. Kyselyn vastaajista lähes neljännes kertoo jääneensä ilman nuohoustodistusta.

Valtaosa on tyytyväisiä nuohouksen laatuun. Nuohous tehtiin erinomaisen hyvin yli 45 %:n mielestä, hyvin lähes 50 %:n mielestä. 54 % vastaajista kertoi tilanneensa nuohouksen tutulta nuohoojalta. Myös postilaatikkoon jätettyihin nuohoustarjouksiin tartutaan, sillä lähes neljännes valitsee nuohoojan näin.

Omakotiliitto tutki omakotiasujien, rivi- ja paritaloasujien sekä vapaa-ajan asunnon omistajien kokemuksia nuohouspalveluista nyt toista kertaa. Marraskuussa toteutettuun nuohouskyselyyn vastasi yhteensä 4 391 vastaajaa 231 eri kunnasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas
janne.tahtikunnas@omakotiliitto.fi
p. 0400 893 583

Kuvat

Valtaosa kyselyyn vastaajista on tyytyväisiä nuohouksen laatuun.
Valtaosa kyselyyn vastaajista on tyytyväisiä nuohouksen laatuun.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Omakotiliitto ry
Suomen Omakotiliitto ry
Asemapäällikönkatu 12 B
00520 Helsinki

09 680 3710https://www.omakotiliitto.fi

Suomen Omakotiliitto on maamme pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan asunnon omistajien valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Omakotiliittoon kuuluu 250 vapaaehtoisvoimin toimivaa omakotiyhdistystä ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on 72 000 jäsentä. Omakotiliitto on maamme 1,1 miljoonan pienkiinteistön omistajan ja 2,7 miljoonan asukkaan asialla. Lisäksi liitto ajaa maamme lähes 500 000 vapaa-ajan asunnon omistajan etua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Omakotiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme