HUS

Koronatartunnat HUSin alueella yhä laskusuunnassa

Jaa

HUSin näytteenotossa on tällä viikolla löydetty vain yksi positiivinen koronavirustartunta. Viime viikolla positiivisia oli 32 eli vain 0,5 % kaikista näytteistä. Sairaalahoidossa koronavirusinfektion vuoksi on vain viisi henkilöä.

HUSLABissa tutkittiin viikon 29.6. - 5.7. aikana 6755 HUSin alueen koronavirusnäytettä, joista 32 osoittautui positiivisiksi. Positiivisten löydösten määrä oli vain 0,5 prosenttia kaikista näytteistä.Toistaiseksi tämän viikon alussa testeissä on löytynyt vain yksi positiivinen näyte.

“Tartuntojen määrä näyttää siis koko ajan laskevan, mikä on erittäin myönteistä. Koronavirusta on kuitenkin yhä jonkin verran liikkeellä eli tähän asti hyvin toimineita varotoimia kannattaa yhä jatkaa”, sanoo infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen.

Järvinen korostaa, että sairaana ei pidä lähteä liikkeelle eikä matkustaa. Myös kädet on syytä pestä usein ja pitää edelleen turvavälejä muihin ihmisiin.

“Hengitystieinfektion oireissa tulee edelleen hakeutua koronavirustestiin, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan alkuvaiheessa katkaistua. Sairastunut saa samalla tiedon, ettei ole tartuttanut koronavirusta lähipiiriinsä.”

Koronavirusinfektion sairastaneiden potilaiden määrä HUSissa on myös tarkentunut tämän viikon aikana. HUSissa on tällä hetkellä koronavirusinfektion vuoksi hoidossa enää viisi potilasta, joista kolme tehohoidossa. Joitakin koronavirusinfektion aiemmin sairastaneita potilaita on sairaalahoidossa muista syistä.

Tiedot koronapotilaiden määristä poimitaan HUSissa automaattisesti tietojärjestelmistä koronainfektion diagnoosin perusteella. Tämän vuoksi aiemmin raportoiduissa tilastoluvuissa on ollut mukana tuoretta koronavirusinfektiota sairastavien lisäksi jo infektiosta toipuneita potilaita. Kaiken kaikkiaan HUSin vuodeosastoilla on hoidossa noin 2 000 potilasta erilaisten sairauksien vuoksi.

Lisätiedot:

Ylilääkäri Piia Aarnisalo
050 427 0447
piia.aarnisalo(at)hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Huvudstadsregionen övergick till coronavirusepidemins fas för samhällsspridning, övriga Nyland fortfarande i accelerationsfasen3.8.2021 19:29:00 EEST | Tiedote

Vid mötet för Nylands regionala samordningsgrupp konstaterades 3.8.2021 att Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla uppfyller kriterierna för coronavirusepidemins fas för samhällsspridning. I de övriga kommunerna i Nyland har epidemiläget försämrats, men det är bättre än i huvudstadsregionen. De befinner sig fortfarande i accelerationsfasen.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän näkemyksen mukaan HUS-alue on leviämisvaiheen kynnyksellä30.7.2021 11:07:23 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat nyt kuudetta viikkoa kasvussa Uudellamaalla. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on huolissaan kasvavista tartuntamääristä paitsi nuorten aikuisten myös hieman vanhempien ikäryhmien keskuudessa. Ryhmän näkemys on, että HUS-alue on nyt leviämisvaiheen kynnyksellä. Näkemys perustuu voimassaolevaan kansalliseen koronastrategiaan. Asiaan liittyvät päätökset pyritään tekemään ensi viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme