HUS

KORRIGERING Styrelsens beslut 25.10.2021: Den nya styrelsen inledde sin verksamhet genom att sätta sig in i det ekonomiska läget på HUS

Dela

Aktieägaravtalet för Finlands Ömsesidiga Patientenförsäkringsbolag godkändes.

HUS styrelse behandlade HUS verksamhet och ekonomi 

HUS nya styrelse inledde sin mandatperiod genom att utse styrelsens representanter till ekonomi- och koncernsektionen, konst- och museikommittéerna samt övriga organ. Styrelsen satte sig också in i beredningen av budgeten för 2022. Dessutom godkände styrelsen tidpunkterna för kommande sammanträden och introduktionsdagar.

För mera information: 

Förvaltningsdirektör Lauri Tanner, lauri.tanner@hus.fi 

Ekonomidirektör Jari Finnilä, jari.finnila@hus.fi 

Aktieägaravtalet utvidgar patientförsäkringsbolagets verksamhet

Styrelsen godkände aktieägaravtalet för Finlands Ömsesidiga Patientförsäkringsbolag, som grundats av fem universitetssjukhusdistrikt. Avsikten är att utvidga verksamheten för det bolag som inledde sin verksamhet i början av januari 2021 så att även andra sjukvårdsdistrikt i fortsättningen kan ansluta sig till bolaget.

För mera information: 

Förvaltningsdirektör Lauri Tanner, lauri.tanner@hus.fi 

Redigerat korrekta länken till protokollet.

Länk till sammanträdets protokoll

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum