HUS

Korva-, nenä- ja kurkkutautien, suu- ja leukasairauksien ja HUS Asvian keskitetyt puhelinpalvelut avautuvat 17.5.2022

Jaa

Tiistaista 17.5.2022 alkaen HUSin Helsingin toimipisteiden potilaat saavat korva-, nenä- ja kurkkutauteihin sekä suu- ja leukasairauksiin liittyvää palvelua keskitetysti puhelinpalveluiden kautta.

Yhteistyössä HUS Asvian kanssa kehitetyt puhelinpalvelut korvaavat HUSin Helsingin yksiköiden ja osastojen potilaspuheluita varten tarkoitetut puhelinnumerot 17.5.2022 alkaen. Jatkossa nämä puhelinnumerot yhdistyvät uusiin puhelinpalveluihin automaattisesti. Ammattilaisia varten on omat puhelinnumerot.

Puhelinpalvelut palvelevat potilasta mm. ajanvarauksissa, toimenpiteisiin liittyvissä asioissa ja omaistiedusteluissa. Keskitetty palvelu sujuvoittaa potilaan asiointia ja vähentää puhelinaikojen ruuhkautumista.

Jatkossa potilaan ei tarvitse jonottaa pitkiä aikoja puhelimessa. Osa puheluista ohjautuu suoraan valikon kautta ammattilaiselle, osa puheluista ohjataan takaisinsoittopalveluun. Takaisinsoittopalvelun avulla potilas ohjataan oikealle vastaanottajalle, ja potilaalle soitetaan takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Korva- nenä- ja kurkkutautien puhelinpalvelu 09 471 74080

Korva-, nenä- ja kurkkutautien puhelinpalvelu palvelee potilasta kahden linjavalikon kautta.

  • Linja 1 palvelee, kun potilaan asia koskee poliklinikoiden asioita tai tulevaan toimenpiteeseen liittyviä kysymyksiä. Linja palvelee arkisin klo 8–16.
  • Linja 2 palvelee akuuteissa päivystykseen liittyvissä asioissa sekä vuodeosastoa koskevissa asioissa. Linja palvelee ympäri vuorokauden.

Suu- ja leukasairauksien puhelinpalvelu 09 471 74090

Suu- ja leukasairauksien puhelinpalvelu palvelee yhden linjan kautta arkisin klo 8–16. Uudistus ei koske suu- ja leukasairauksien päivystyspotilaita. Päivystykseen tulevien potilaiden ohjeet löytyvät HUSin verkkosivulta.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme