Koskisen Oy

Koskisen yrityskohtaisessa TES-neuvotteluissa neuvottelutulos

Jaa

Puunjalostusyhtiö Koskisen syksyllä aloittamat yrityskohtaiset työehtosopimusneuvottelut Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron kanssa ovat johtaneet neuvottelutuloksen syntymiseen. Uusi yrityskohtainen työehtosopimus on neuvoteltu ajalle 1.1.2022 – 31.12.2025.

Koskisen tehdas Järvelässä
Koskisen tehdas Järvelässä

Nyt tehty neuvottelutulos takaa työrauhan ja sama sopimus koskee sekä tuntipalkkaisia työntekijöitä että kuukausipalkkaisia toimihenkilöitä saha- ja levyliiketoiminnoissa. Sopimuksen piirissä on noin 600 henkilöä.


Neuvottelut käytiin hyvässä hengessä ja sopimuspöydässä löytyikin rohkeutta tehdä aivan uudenlaisia toteutuksia. Uusi sopimus luo edellytykset lähempänä yritystä tapahtuvalle sopimiselle. Henkilöstön ja työnantajan yhteistyö laajenee entisestään, kun pääluottamusmies tulee laajennetun johtoryhmän jäseneksi ja koko henkilöstö pääsee jatkossa valitsemaan edustajansa sopimukseen sidottujen yhdistysten jäsenistä.


”Uusi sopimus kirjoitettiin kokonaan puhtaalta pöydältä uusin ajatuksin. Yhdistämällä kaksi yli 80 sivun työehtosopimusta olemme pystyneet luomaan selkeämmän ja yksinkertaisemman mallin, joka on nyt puristettu 40 sivuun.”, toteaa Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti.


”Sopimuksessa on mukana sopivalla tavalla uutta ja vanhaa. Työntekijän näkökulmasta sopimus vastaa työehtojen puolesta voimassa olevaa mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusta turvaten samalla ostovoiman myönteisen kehityksen”, sanoo Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen.


Sopimukseen sisältyy henkilöstölle uutena elementtinä muuttuva tulospalkkio sekä laajennetut mahdollisuudet palkallisiin perhevapaisiin. Uusi sopimus kannustaa myös koulutukseen palkitsemalla tutkinnoista aikaisempaa kattavammin. Lisäksi sopimus mahdollistaa myös työajan joustavamman toteutukseen ja ulkopuolisen työvoiman käytön.


Nyt saavutettu neuvottelutulos on hyväksytty liittojen hallituksissa.

Lisätietoa:
Minna Luomalahti, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Koskisen
040 5534 332, minna.luomalahti@koskisen.com


Jyrki Alapartanen, Puutuotesektorin johtaja, Teollisuusliitto
040 587 7563 jyrki.alapartanen@teollisuusliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Koskisen tehdas Järvelässä
Koskisen tehdas Järvelässä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Koskisen Oy
Koskisen Oy
Tehdastie 2
16600 Järvelä

Saha- ja levyteollisuuden edelläkävijä Koskisen on kotimainen perheomisteinen yhtiö. Yli 900 koskislista tekee 270 milj. eur liikevaihdon jalostaen suomalaisesta puusta aikaa kestäviä puutuotteita. Koskisen tuotantolaitokset Järvelässä muodostavat Suomen suurimman mekaanisen puunjalostuksen keskittymän, jossa puuraaka-aine hyödynnetään lähes 100 % omassa prosessissa. Koskisen tuotteita toimitetaan ympäri maailman laatutietoisille asiakkaille. Koskisella vastuullisuus tarkoittaa työtä ympäristön, yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koskisen Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme