Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentien itäpäässä

Jaa

Kruunusillat-raitiotien työt Laajasalossa laajenevat. Rakentaminen alkaa Koirasaarentien itäpään ympäristössä marras-joulukuussa. Raitiotien rakentamisen lisäksi Kruunusillat-rakentajat muuttavat katujärjestelyitä ja uusivat viemäreitä, vesijohtoja sekä sähkö- ja telekaapeleita.

Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt ja pysäkit Laajasalossa.
Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt ja pysäkit Laajasalossa.

Laajasalontiellä rakentaminen alkaa aikaisintaan keväällä 2023. Rakennustyöt Laajasalossa valmistuvat pääosin vuonna 2025. Tavoite on, että raitiotien matkustajaliikenne käynnistyy vuonna 2027.

Ollinraition ja Ilomäentien kautta Reposalmentielle kiertävästä raitiotiestä ei ole rakentamispäätöstä, mutta kaupunki tekee alueen tulevaisuuden katurakentamisen niin, että raitiotie on mahdollista rakentaa myöhemmin.

Rakentaminen aiheuttaa melua ja vaikuttaa liikkumiseen

Rakennustöistä aiheutuu melua, jota torjutaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7-18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Kaikkein meluisimmat työt tehdään arkena klo 7-18. On silti tosiasia, että myös muut työt voivat häiritä.

Työmaa aiheuttaa turvallisuussyistä muutoksia liikkumiseen. Reitit opastetaan kadulla ja tulevista muutoksista kerrotaan Kruunusillat-raitiotien verkkosivuilla ja Facebookissa.

Ensimmäiset työvaiheet

Koirasaarentien itäpäässä joudutaan kaatamaan puita Koirasaarentien leventämiseksi ja uusien risteyksien rakentamiseksi. Laajasalossa istutetaan kuitenkin runsaasti uusia puita raitiotien varrelle. Puunkaato alkaa marras-joulukuun vaihteessa ja puita kaadetaan useamman päivän aikana. Työvaihe aiheuttaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat marras-joulukuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt ja pysäkit Laajasalossa.
Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt ja pysäkit Laajasalossa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta.

Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.12.20221.12.2022 17:08:15 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.12.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.12.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme