Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kulosaaren puistotiestä rakennetaan pyöräkatu

Jaa

Kulosaareen puistotiellä aloitetaan heinäkuussa pyöräkadun rakennustyöt. Katu uudistetaan pyöräkaduksi, jossa pyörät ja autot liikkuvat samalla ajoradalla. Autot sovittavat nopeutensa pyöräilyn mukaan. Työmaa valmistuu helmikuun lopussa 2021 alustavan aikataulun mukaan.

Havainnekuva valmiista pyöräkadusta (Ramboll).
Havainnekuva valmiista pyöräkadusta (Ramboll).

Kulosaaren puistotie uudistetaan osaksi Itäbaanaa, joka on pyöräliikenteen pääväylä idän suunnasta keskustaan. Uudistuksen jälkeen kadusta tulee selkeämpi ja turvallisempi kaikille, kun ajoneuvojen nopeuserot pysyvät maltillisina ja pyöräilijöiden kadun ylitykset poistuvat. Myös jalankulkijoiden turvallisuus paranee nykyisestä, kun pyöräilijät ajavat ajoradalla. 

Uudistus alkaa heinäkuun lopussa

Työt alkavat 27.7. liikennejärjestelyillä. Työtä tehdään kahdessa vuorossa klo 6–22 välisenä aikana viikon jokaisena päivänä. Louhintatyö suoritetaan arkisin klo 7-22 pois lukien juhlapyhät.

Työmaa vaikuttaa liikkumiseen

Kulosaaren puistotie säilyy kaikkien kulkumuotojen käytössä työmaan ajan.

Kulku metrolle on avoinna normaalisti. Alikulkutunneleissa tehdään töitä, mutta ne säilyvät käytössä. Kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat työmaan ajaksi Kulosaaren puistotieltä. Pihoihin ajo varmistetaan työmaan ajan.

Jalankulku

Jalankulku tapahtuu Kulosaaren puistotien pohjoisella jalkakäytävällä.

Pyöräily

Pyöräily on työmaan ajan yksisuuntaisella kadulla sallittua ajoradalla molempiin suuntiin.

Moottoriajoneuvoliikenne

Kulosaaren puistotie muutetaan yksisuuntaiseksi niin, että ajo idästä keskustaan on sallittua.

Itään kulkeva moottoriajoneuvoliikenne ohjataan käyttämään Itäväylän eteläpuolista reittiä Kulosaaren-Ståhlbergintie-Svinhufvudintie-Tupasaarentie.

Päästötön työmaa

Kulosaaren puistotien urakka on päästötön työmaa, jossa panostetaan erityisesti työkoneiden

ympäristöystävällisyyteen. Työmaalla on käytössä neljä sähkötyökonetta ja muissa koneissa käytetään vain uusiutuvia polttoaineita.

Katutyön päättymisen jälkeen katu palautuu jälleen kaksisuuntaiseksi myös moottoriajoneuvoille. Uudella pyöräkadulla autot sovittavat nopeutensa pyöräilyyn.

Tietoa on saatavilla

Kulosaaren pyöräkadun rakentamisesta saa tietoa seuraavista lähteistä.

• Facebook-sivu: www.facebook.com/kulosaarenpuistotie

• Verkkosivu: kulosaarenpuistotie.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aleksi Aaltonen, työmaapäällikkö, VM Suomalainen Oy
puh. 040 161 8524, aleksi.aaltonen@vmsuomalainen.fi

Jukka Väisänen, projektipäällikkö,
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 38666 (lomalla 26.7.2020 saakka)

Ruotsinkieliset yhteydenotot
Tim Karike, viestintäpäällikkö, VM Suomalainen Oy
puh. 044 507 5562, tim.karike@vmsuomalainen.fi

Kuvat

Havainnekuva valmiista pyöräkadusta (Ramboll).
Havainnekuva valmiista pyöräkadusta (Ramboll).
Lataa
Kartta reiteistä 27.7.2020 alkaen.
Kartta reiteistä 27.7.2020 alkaen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Millainen on huomisen Länsi-Helsinki? Asukastilaisuus verkossa keskiviikkona 27. tammikuuta kello 17.30−20.0022.1.2021 13:13:11 EETTiedote

Uutta Länsi-Helsinkiä -illassa kaupunkiympäristön toimialan asiantuntijat esittelevät Länsi-Helsingin ajankohtaisia hankkeita ja suunnitelmia. Verkkotilaisuudessa käydään läpi muun muassa alueen kaavoitusta, liikennettä, rakentamista sekä alueen koulujen ja päiväkotien tilannetta. Länsi-Helsinki tiivistyy merkittävästi 2020-luvulla ja alueelle nousee useita uusia asuinalueita, jotka täydentävät nykyisiä kaupunginosia. Illan aiheita ovat muun muassa Läntinen bulevardikaupunki, Kuninkaantammen aluerakentaminen ja Malminkartanon suunnitteluperiaatteet.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 21.1.202121.1.2021 18:11:47 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 21.1.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 4.2.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.1.202119.1.2021 18:07:29 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 19.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme