Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita

Jaa

Kulosaaren sillan perustuksissa on havaittu vaurioita, jotka vaativat sillan korjaamista. Vaurioita on havaittu sillan pohjoisreunassa, jossa kahteen sillan välitukeen on tullut halkeamia. Lisäksi samassa kohdassa merenpohjassa sijaitseviin perustuksiin on tullut painumia.

Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita. Kuva: Helsingin kaupunki
Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita. Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupungin asiantuntijat tutkivat sillan rakenteita ja pohtivat vaihtoehtoja vaurioiden korjaamiseksi. Liikenne sillalla jatkuu toistaiseksi normaalisti, koska silta on stabiili eikä uhkaa äkillisestä vaaratilanteesta ole.

Sillan kuntoa ryhdyttiin selvittämään, kun kesällä 2020 sillan kuntotarkastuksessa saatiin ensimmäiset tiedot välitukien halkeamista. Joulukuussa 2020 valmistui viistokaikuluotaus, joka todensi epäilyt sillan vaurioista. Siltaan on lisätty tarkkailupisteitä, joilla sillan liikkeitä seurataan.

Tarkempaa tietoa sillan perustusten nykytilasta saadaan pohjatutkimuksella, joka toteutetaan jäiden lähdettyä. Vasta tämän mittauksen jälkeen voidaan päättää kaikista tarvittavista toimenpiteistä. Sillan korjausten suunnittelu ja toteutus on monivuotinen projekti.

On mahdollista, että turvallisuuden varmentamiseksi autoliikennettä joudutaan jo lähitulevaisuudessa rajoittamaan sulkemalla osa ajokaistoista. Pyöräliikenteeseen, kävely-yhteyksiin tai metron liikennöintiin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia mahdollisten autoliikenteen poikkeusjärjestelyiden aikana.

Tämän hetkisten tietojen perusteella vauriot ovat aiheutuneet sillan lähistöllä tehdyistä paalutustöistä. Sillan ympärillä on tehty viime vuosina useampia rakennustöitä, merkittävimpinä kevyen liikenteen rampin rakentaminen ja Kulosaaren metrosillan vahventaminen. Pian tehtävät pohjatutkimukset antavat tarkempaa tietoa maaperästä ja sillan perustusten pohjaolosuhteista.

Kulosaaren Helsingin kantakaupunkiin yhdistävä Kulosaaren silta valmistui vuonna 1957. Siltaa on viimeksi peruskorjattu vuonna 2011. Kulosaaren sillan ylittää päivittäin noin 50 000 autoa ja noin 4000 pyörää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Turvallisuus, tutkimukset ja korjaukset:

Hannu Seppälä, infrapäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38017
hannu.k.seppala@hel.fi

Vaikutukset liikenteeseen:

Reetta Putkonen, liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 37079
reetta.putkonen@hel.fi

Kuvat

Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita. Kuva: Helsingin kaupunki
Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.4.202115.4.2021 21:04:20 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 15.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 29.4.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme