Kuluttajaliitto: Sosiaalinen luototus kaikkiin kuntiin

Jaa

Kuluttajaliitto on julkaissut omat tavoitteensa kuntavaaleihin vuonna 2021. Kuluttajaliiton tavoitteet ovat askel kohti toimivaa ja oikeudenmukaista kuntaa, jossa kuluttajan ja sote-palveluiden käyttäjän asema huomioidaan ympäristöä unohtamatta. Sosiaalisen luototuksen saaminen kaikkiin kuntiin on yksi Kuluttajaliiton kärkitavoitteista kuntavaaleissa.

Kunta voi myöntää sosiaalisen luoton henkilölle, jolla ei ole pienituloisuutensa ja vähävaraisuutensa vuoksi mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa muulla tavoin, mutta jolla kuitenkin on kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta.

”Lainan tulee olla saatavilla samoin ehdoin asuinpaikasta riippumatta. Prosessin tulee lisäksi olla nopea, jotta se vastaa akuuttiin tarpeeseen ja on oikea vaihtoehto kulutusluotoille”, sanoo Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell. Sosiaalinen luototus oli vuonna 2019 aktiivisessa käytössä vain 30 kunnassa. Nykytilanne asettaa ihmiset epäyhdenvertaiseen asemaan asuinpaikan perusteella ja siten edistää alueellisia eroja kansalaisten taloudellisessa toimintakyvyssä ja hyvinvoinnissa.

Sosiaalisella luotolla turvataan kotitalouksien toimintakykyä ja ehkäistään taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista. ”Sosiaalinen luototus tulee saada jokaiseen kuntaan. Sillä turvataan kuntalaisten hyvinvointia ja taloudellista toimintakykyä sekä ehkäistään ylivelkaantumista”, Beurling-Pomoell toteaa.

Kuluttajaliiton pääteemat kuntavaaleihin 2021 ovat sosiaalinen luototus, mielenterveys, ruoka-apu ja -hävikki, kohtuuhintainen asuminen, digitaaliset palvelut, jätehuolto, julkinen liikenne ja maankäytön suunnittelu.

Lisää tietoa tavoitteista taustoineen löytyy Kuluttajaliiton kotisivuilta: 

https://www.kuluttajaliitto.fi/kuntavaalit2021/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

pääsihteeri Juha Beurling-PomoellKuluttajaliitto - Konsumentförbundet ry

Puh:040 5566 421

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kuluttajaliitto
Kuluttajaliitto
Paciuksenkatu 19
00270 HELSINKI

info@kuluttajaliitto.fihttps://www.kuluttajaliitto.fi/

Suomen ainoa yleinen kuluttajien ja julkisten palvelujen käyttäjien edunvalvonta-, koulutus- ja neuvontajärjestö.

Finlands enda allmänna intressebevaknings-, utbildnings- och rådgivningsorganisation för konsumenterna och användare av offentliga tjänster.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuluttajaliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme