Kotipizza Group Oy

Kuluttajat haluavat nyt uudelleenkäytettävät pizzalaatikot – Kotipizza ja Kamupak testaavat ensimmäisenä Suomessa

Jaa
Kotipizza käynnistää syksyn 2022 aikana yhteistyössä suomalaisen kiertotalouden startup-yritys Kamupakin kanssa kokeilun, jossa asiakkaat voivat testata uudelleenkäytettäviä pizzalaatikoita noutaessaan pizzansa valitusta Kotipizza-ravintolasta. Kotipizza kokeilee ensimmäisenä Suomessa uudelleenkäytettäviä Kamupakin pizzabokseja.

Kesällä 2022 Kotipizzan toteuttama kuluttajakysely uudelleenkäytettävistä noutopakkauksista keräsi lähes 13 500 vastausta. Vastaajista jopa 85 % oli erittäin kiinnostuneita tai kiinnostuneita käyttämään uudelleen käytettävää pizzalaatikkoa, erityisesti ympäristön suojelemiseksi. Kyselyyn vastanneiden pohjalta noin 40 Kotipizza-ketjun kanta-asiakasohjelma Kotijoukkojen jäsentä ympäri Suomea saavat nyt Kamupakin uudelleenkäytettävän pizzaboksin testattavakseen. Kokeilun on määrä alkaa lokakuussa ja kestää noin kaksi kuukautta.

”Yhä useampi meiltä ostettu pizza kulkee pizzalaatikossa. Jos pizzalaatikkoa kuitenkin voisi käyttää yhä uudelleen, pakkausjätettä syntyisi vähemmän ja luonnonvaroja säästyisi. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja karsia toimintamme ilmastopäästöjä sekä mahdollistamaan saman asiakkaillemme. Kamupakin uudelleenkäytettävän pizzaboksin kokeilu on siten tärkeä askel matkallamme kohti hiilineutraaleja ruokatuotteita, jotka olemme sitoutuneet saavuttamaan vuoteen 2030 mennessä”, kertoo Kotipizza Groupin vastuullisuusjohtaja Anna Rahikainen.

Jopa 12 000 vapaaehtoisen joukon pohjalta rekrytoitujen testaajien lisäksi uudelleenkäytettävä Kamupakin pizzaboksi tulee kuuden euron panttimaksua vastaan kokeiltavaksi kaikille asiakkaille, jotka ostavat ja hakevat pizzansa Jyväskylän Keljonkeskuksen Kotipizza-ravintolasta. Kamupakin pizzaboksi ei vielä tässä vaiheessa tule saataville verkkokauppatilauksiin.

”Yli 12 000 kanta-asiakastamme ilmoittautui vapaaehtoiseksi testaamaan pakkausta. Sekin jo kertoo, että aihe kiinnostaa. Pakkausta testanneiden asiakkaiden ja ravintoloiden palautteiden pohjalta tutkimme mahdollisuutta ottaa uudelleenkäytettävät pizzalaatikot laajempaan käyttöön”, jatkaa Rahikainen.

Pian alkava kokeilu on merkittävä askel kohti uusia ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään pakkausjätteen määrää. Nyt testattava uudelleenkäytettävä pizzalaatikko on jatkoa Kotipizzan pitkäjänteiselle ilmastotyölle. Esimerkiksi kesällä 2022 ketju julkaisi verkkokaupassaan tiettävästi ensimmäisenä ravintolaketjuna maailmassa Ilmastolaskurin, joka näyttää dynaamisesti ruoka-annoksen hiilijalanjäljen. Lisäksi Kotipizzan oma tuuliturbiini on tuottanut tuulisähköä Kotipizza-ravintoloihin vuodesta 2021 lähtien.

Uudelleenkäytettävän pizzalaatikon kokeilu toteutetaan yhteistyössä Kamupakin kanssa. Testattava pakkaus, Kamupakin pizzaboksi, on ruokaturvallinen ja kestää kuumia lämpötiloja, ja se puhdistetaan aina ravintolassa perusteellisesti ennen jokaista käyttökertaa. Kamupakin pizzaboksi on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista, ja kun pakkaus poistuu käytöstä, se kierrätetään uusiomuoviksi.

’’Pizzaboksit on meille Kamupakille uusi, jännittävä aluevaltaus uudelleenkäytettävien take away -astioiden maailmassa. KamuAstiamme ovat kasvattaneet suosiotaan kuluttajien ja ravintoloiden joukossa, ja olemme varma, että uudelleenkäytettävistä pizzabokseista tulee samanlainen menestystarina. Erityisen innoissamme olemme saadessamme kokeilun yhteistyökumppaniksi Kotipizzan kaltaisen suomalaisen ravintolaketjun. Jaamme Kotipizzan kanssa samat arvot – meille molemmille on tärkeää rakentaa kestävää tulevaisuutta vähentämällä take away -jätteen määrää. Uuden yhteistyömme avulla tasoitamme tietä sille, että uudelleenkäytettävistä pakkauksista tulee helppokäyttöinen vaihtoehto jokaiselle kuluttajalle’’, Kamupakin operatiivinen johtaja Saara Smith luonnehtii yhteistyötä. 

Uudelleenkäytettävän pizzalaatikon testi on osa Business Finlandin rahoittamaa 4everPack-tutkimushanketta, jossa 14 suomaaista yritystä etsii ratkaisuja kuluttajapakkausten uudelleenkäyttöön Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Vaasan yliopiston kanssa. Lisätietoja kokeilusta julkaistaan sen käynnistyttyä Kotipizza-ketjun sosiaalisen median kanavissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kotipizza Oyj
www.kotipizza.fi
Anna Rahikainen
vastuullisuusjohtaja
+358 503 828 785
anna.rahikainen@kotipizzagroup.com


Kamupak Oy
www.kamupak.fi
Saara Smith
operatiivinen johtaja
+358 458699191
saara@kamupak.com


4everPack 
Jussi Lahtinen 
erikoistutkija / VTT 
+358 406738083
jussi.h.lahtinen@vtt.fi

Tietoja julkaisijasta

Kotipizza Group Oy
Verkkosaarenkatu 5
00580 HELSINKI

http://www.kotipizzagroup.com/fi/

KOTIPIZZA OYJ

Kotipizza on suomalainen ja Pohjoismaiden suurin pizzaketju. Vuonna 1987 perustetulla ketjulla on noin 300 ravintolaa ympäri Suomen ja niiden myynti tilikaudella 2021 oli 164,7 miljoonaa euroa. Kaikki Suomen Kotipizza-ravintolat ovat franchisingperiaatteella toimivia, itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita. Franchisingyrittäjä saa käyttöönsä testatun ja kannattavan liikeidean, valmiin tuotteen ja tuotemerkin, ketjun tietotaidon ja muut yhteistyön edut. 

Kotipizza-ketjua hallinnoi Kotipizza Oyj, joka kuuluu Kotipizza Groupiin. Konserniin kuuluvia yhtiöitä ovat myös artesaaniburgereita valmistava The Social Burger Joint Oy ja hankinta- ja logistiikkaorganisaatio Helsinki Foodstock Oy, joka toimittaa vastuulliset raaka-aineet konsernin ravintolaketjuille. Kotipizza Group on osa norjalaista Orkla-konsernia, jonka toiminnan pohjana ovat kestävät arvot.

KAMUPAK

Vuonna 2018 perustetun suomalaisen kiertotalousyritys Kamupakin missio on auttaa ravintoloita ja kuluttajia vähentämään omaa kertakäyttöjätteen määrää ainutlaatuisen digitaalisen panttisysteemin ja uudelleenkäytettävien KamuAstioiden avulla. Kamupakin panttisysteemi ja uudelleenkäytettävät KamuBoksit ja KamuKupit ovat käytössä jo noin 80 ravintolassa Suomessa. Valitsemalla Kamupakin uudelleenkäytettävän kestoastian, kuluttaja voi helposti vähentää jätteen määrää ja pienentää omaa hiilijalanjälkeään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme