Gummerus

”Kun sanot muille ei, sanot itsellesi kyllä” – Vedä rajat on terapeuttigurun käytännöllinen opas terveiden rajojen asettamiseen

Jaa

Vedä rajat ja ota oma elämä haltuusi (Gummerus) on terapeutti ja bestseller-kirjailija Nedra Glover Tawwabin menestysteos omien rajojen asettamisesta. Konkreettinen opas auttaa ehkäisemään uupumusta hybridiarjessa, jossa emme aina tiedä, olemmeko töissä vai vapaalla, tai yksin vai yhdessä.

Tunnetko kiukkua, aina kun joku pyytää sinulta apua? Onko sinun vaikea tietää, milloin voit kieltäytyä? Vedä rajat opettaa, miten asettaa terveet rajat suhteessa työhön, somen käyttöön, ystäviin, sukulaisiin ja kumppaniin. Erityisen vaikeaa rajojen vetäminen on omalle perheelle.

– Perheessä vallitsevat tietyt sanattomat käyttäytymissäännöt. Jos haluaa tuntea syyllisyyttä rajojen vetämisestä, perheen parissa se onnistuu, kirjoittaa terapeutti Nedra Glover Tawwab kirjassaan.

Vedä rajat sisältää runsaasti esimerkkejä ja harjoituksia sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Käytännöllinen ja selkeä opaskirja auttaa tunnistamaan ja ilmaisemaan omia tarpeita anteeksi pyytelemättä. Mutta miten voi sanoa ”ei” ja olemaan jämäkkä loukkaamatta toisia?

- On tärkeä ymmärtää, että kun sanot muille ei, sanot itsellesi kyllä, Glower-Tawwab kirjoittaa.

- Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on rajojen vetämistä: silloin kieltäytyy jostakin, jotta voisi edistää omaa emotionaalista, fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiaan.

”Perusteellinen opas rajojen merkityksen ymmärtämiseen ja niiden asettamiseen ihmissuhteissa.”

– Publishers Weekly

Nedra Glover-Tawwab on laillistettu terapeutti, parisuhdeasiantuntija ja bestsellerkirjailija. Hänen huippusuositulla Instagram-tilillään @nedratawwab on 1,5 miljoonaa seuraajaa.

#nedranuggets

Nedra Glover-Tawwab: Vedä rajat ja ota oma elämä haltuusi
alkuteos Set Boundaries, Find Peace – A Guide to Reclaiming Yourself

Suomentanut Lauri Sallamo ja Heidi Tihveräinen
301 sivua

Ilmestynyt myös äänikirjana, lukija: Elina Varjomäki

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
040 7792942
pauliina.pietila@gummerus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Kulttuuriklinikka korjaa kulttuurikeskustelun virheasentoja – Silvia Hosseinin luotsaaman podcast-sarjan ensimmäinen jakso kuullaan osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa15.8.2022 08:20:00 EEST | Tiedote

Kulttuuriklinikka-podcast nostaa hoitopöydälle mielenkiintoisia mutta liian vähän käsiteltyjä kulttuuriaiheita. Sarjan ensimmäisessä jaksossa kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini, Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sekä taidekritiikkiin keskittyneet Seiskan pojat eli Matti Tuomela ja Petteri Enroth käsittelevät kroonistunutta kipuilua taiteen ja viihteen välillä. Keskustelu kuullaan perjantaina 19.8. klo 17 Helsingin juhlaviikkojen Huvilanrannassa. Tilaisuus on maksuton.

Jussi Adler-Olsenin huippusuosittu Osasto Q -sarja jatkuu – Tanskan ykkösdekkaristin uutuutta myytiin kuukaudessa 100 000 kappaletta kirjailijan kotimaassa10.8.2022 13:54:17 EEST | Tiedote

Jussi Adler-Olsenin Natriumkloridissa (Gummerus) jahdataan sarjamurhaajaa, joka naamioi murhia onnettomuuksiksi ja itsemurhiksi. Osasto Q:ta ja Carl Mørckiä hidastavat paitsi koko Tanskaa riepotteleva koronavirus myös menneisyydestä nouseva uhka. Jussi Adler-Olsenin teoksia on käännetty noin 40 kielelle ja myyty yhteensä noin 27 miljoonaa kappaletta.

Ennakkotiedote: Kirjailijatytär Milja Kaunisto kertoo iskelmälaulajaisänsä tarinan – tunteikas ja rehellinen elämäkerta Pasi Kaunistosta ilmestyy 4.9.5.8.2022 10:59:44 EEST | Tiedote

Pasi Kaunisto – Elävän laulajan sielu (Gummerus) on kirjailija Milja Kauniston taiteilijaelämäkerta isästään, 1960- ja 1970-lukujen suosikki-iskelmälaulajasta, Toivo Kärjen suojatista Pasi Kaunistosta, jonka tunnetuimpia hittejä ovat Koskaan et muuttua saa ja Sanat eivät riitä kertomaan. Kirja ilmestyy 4.9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme