Kuopion Porttiin tulossa palveluasuntoja ja hoivapalveluita elämän eri tilanteisiin

Jaa

Lapti Groupiin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy ja Attendo ovat solmineet sopimuksen hoiva-asuntojen rakentamisesta Kuopion Porttiin. Tarjolle tulee sekä tehostettua palveluasumista että kevyempää senioriasumista. Tarjolla on monipuolista hoivaa ja turvaa elämän eri tilanteisiin. Kuopion Portin rakentamisen on suunniteltu käynnistyvän tänä keväänä.

Kuopion tulevaan maamerkkiin Kuopion Porttiin rakennetaan Attendon Mummola-konseptin mukainen hoivakoti, jossa on 31 tehostetun hoiva-asumisen paikan lisäksi seniorikoteja. Tehostetun hoivan puolella on jokaisella käytössään oma asuintila kylpyhuoneineen sekä asukkaiden yhteinen olohuone ja ruokailutila. Tämän lisäksi Kuopion Porttiin rakennetaan 35 seniorikotia, jotka ovat yksiöitä ja pariskunnille sopivia kaksioita. Ne sopivat kodiksi kevyempiä palveluja tarvitseville senioreille.

Kuopion Portti on esimerkki nykyisestä suuntauksesta, jossa eri tyyppisiä hoivapalveluja ja asumista yhdistetään samaan kiinteistöön tai pihapiiriin. Mummolan kaltaisten konseptien myötä ihminen voi periaatteessa asua vaikka ikänsä samassa pihapiirissä.

”Olemme iloisia päästessämme sopimukseen uuden senioritalon rakentamisesta aivan huippupaikalle Kuopiossa. Tarjoamme sopivan kodin ja huolenpidon saman katon alla seniori-iän jokaisessa vaiheessa, eikä kunnon heikkeneminen edellytä enää muuttoa toisaalle”, kertoo aluejohtaja Anne Flink Attendolta.

”Attendon liittyminen mukaan hankkeeseen kuvastaa hyvin Kuopion Porttia. Se yhdistää eri ikäluokkia, tarjoaa yksilöllisiä asumispalveluita kaikenikäisille kuopiolaisille monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien solmukohdassa, kertoo Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarinen.

”Kuopion Portista on tulossa Kuopion uusi maamerkki, johon on suunniteltu liiketilaa, toimistoja, asuntoja, sekä nyt varmistuneet palveluasunnot ikääntyneille. Olemme rakentaneet useita vastaavia asumisen ja palveluasumisen yhdistäviä kokonaisuuksia ja määrä nousee jatkuvasti. Tätä varten olemme erikseen kehittäneet tähän toimivan mallin, joka on saanut hyvän vastaanoton”, iloitsee Pekkarinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Pekkarinen
toimitusjohtaja, Lapti Group Oy
p. 040 544 9245
timo.pekkarinen@lapti.fi

Anne Flink
aluejohtaja, Attendo
p. 050 538 9010
anne.flink@attendo.fi

Anu Väänänen
palvelupäällikkö, Attendo
p. 040 752 7666
anu.vaananen@attendo.fi

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti Group on asuntojen ja palvelutilojen rakentamiseen erikoistunut rakentamispalveluyhtiö. Asunto- ja palvelutilatuotannon lisäksi yhtiö tuottaa talotekniikkapalveluista sekä osana omia rakentamishankkeitaan että ulkoisille asiakkaille. Lapti Group on yksi Suomen nopeimmin kasvavista ja  kannattavimmista talonrakennusyhtiöistä. Lapti Groupin liikevaihto vuonna 2017 oli 226 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 700. www.lapti.fi

Attendo lyhyesti

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää noin 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Lapti laajentaa vuokramallilla kuntien päiväkotien ja koulujen hankinta- ja rahoitusvaihtoehtoja1.11.2018 08:33Tiedote

Lapti Groupiin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy tuo markkinoille erityisesti kunta-alalle suunnatun vuokramallin perinteisten hanke- ja rahoitusvaihtoehtojen rinnalle täydentämään päiväkotien hankintavaihtoehtoja. Vuokramallissa Lapti rakentaa kunnan tai kaupungin kanssa yhteistyössä alueelle uuden päiväkodin tai koulun, jonka kunta vuokraa käyttöönsä. Laptin vuokramalli mahdollistaa kunnan tarpeita vastaavien uusien ja monikäyttöisten tilojen rakentamisen sitomatta kunnan omia resursseja kiinteistöinvestointeihin.

Lapti Group Oy ostaa Oulun Medikiinteistöt Oy:n Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä24.9.2018 14:43Tiedote

Sairaanhoitopiirin (PPSHP) kuntayhtymän valtuusto on päättänyt kokouksessaan 24.9.2018 myydä Oulun Medikiinteistöt Oy:n koko osakekannan ja Sairaalarinteen maa-alueet. Kauppa tukee sairaanhoitopiirin strategiaa luopua ydintoiminnan kannalta tarpeettomista kiinteistöistä. Kaupan myötä Lapti Group Oy hyödyntää Sairaalarinteen käyttämättömän rakennusoikeuden ja jatkaa Oulun Medikiinteistöt Oy:n vuokraustoimintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme