Svenska handelshögskolan

Kurt Björklund har valts till Årets alumn vid Svenska handelshögskolan

Dela

Kurt Björklund, managing partner för det globala investeringsbolaget Permira, har utnämnts till Årets alumn vid Svenska handelshögskolan (Hanken).

– Jag är väldigt hedrad över att har blivit utnämnd till Årets alumn. Det är trevligt att jag har kunnat bidra till positiva saker för Hanken, studenterna och alumnnätverket, konstaterar Kurt Björklund.

Kurt Björklund utexaminerades från Hanken 1993 med nationalekonomi som huvudämne och finansiering och investering som biämne. De senaste 27 åren har Kurt Björklund jobbat inom det företag som i dag är Permira. Först 12 år i London, New York och Stockholm och de senaste 15 åren i London som företagets vd.

Svenska handelshögskolan utser årligen Årets alumn, en Hankenalumn som hållit kontakt med högskolan efter sin utexaminering och som fått erkännande för sitt engagemang i samhället.

– Kurt har hållit kontakten med Hanken och stöttat sitt alma mater, både genom att engagera sig i flera verksamhetsområden och även genom att stötta Hanken med viktiga och mycket generösa donationer. Hans insatser har bidragit till en positiv utveckling för skolan och skapat en stödjande kultur kring Hanken vilket vi är mycket tacksamma för, säger Camilla Wardi, chef för näringslivsrelationer och samverkan på Hanken.

Enligt Kurt Björklund är det alumnernas kollektiva ansvar att se till att Hanken är en stark högskola i en värld där universiteten globalt konkurrerar mot varandra.

– Det är extremt viktigt att vi hjälper Hanken att vara den starkaste möjliga institutionen så att vi ger de bästa möjliga förutsättningarna till de unga som ska ut i världen och de unga som stannar i Finland för att konkurrera mot resten av världen.

För mer information:
Camilla Wardi, chef för näringslivsrelationer och samverkan, tfn +358 (0)40 560 5964, e-post: camilla.wardi@hanken.fi

Bilder

Om

Svenska handelshögskolan är den äldsta handelshögskolan i Finland, med verksamhet i Helsingfors och Vasa. Den är ett ledande, internationellt ackrediterat universitet med över hundra års erfarenhet av utbildning och forskning inom ekonomi. Forskningen är mycket ansedd och utgör grunden för all undervisning. Hanken har ett nära samarbete med näringslivet och ett aktivt alumnnätverk med drygt 14 000 alumner som arbetar i över 70 olika länder.

Andra språk

Följ Svenska handelshögskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska handelshögskolan

Stereotypes and a masculine culture keep women in the minority in technology8.5.2023 13:48:04 EEST | Press release

Attempts have been made to increase the number of women in the field of technology for decades. However, the attempts have not been successful: In Finland, only one in five technology professionals is a woman. It is often argued that women lack an innate interest in technology. However, the lack of interest is not the cause but the consequence: the technology industry is structured to be masculine.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum