Avain

KUTSU: Avaimen Kirjabrunssi 9.2.

Jaa

Tule nauttimaan kanssamme Ekbergin herkullista brunssia ja kuulemaan kustantamon kevään kirjoista Ekberg Cafén yläkertaan (os. Bulevardi 9, Helsinki) torstaina 9.2.2023 klo 10.00 alkaen.

Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssiin Ekberg Cafén yläkertaan to 9.2. klo 10–12.
Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssiin Ekberg Cafén yläkertaan to 9.2. klo 10–12.

Tittamari Marttinen aloittaa aamupäivän kertomalla ensimmäisestä aikuisille lukijoille kirjoittamastaan romaanista Avoimesti sinun. Tiina Kristoffersson ja Vesa-Matti Toivonen pohtivat uutta lastenkirjasarjaa jatkavan Kotia kohti, Listamestari! -romaanin kirjoittamista ja päähenkilön Eliaksen seikkailuita töölöläisarjessa. Pitkäaikaiset ystävät tietokirjailija Pirkko Vekkeli ja kuvataiteilija Kaija Rosma kertovat kauno- ja tietokirjallisuuden genrejä yhdistävästä lastenkirjastaan Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan. Tapani Bagge valottaa kuulijoille selkokirjailijan työtä ja kertoo, miten se eroaa yleiskielisen kirjailijan luovasta prosessista. 

Kevään tietokirjojen teemoissa juhlistetaan muun muassa ihmisyyttä, läheisyyttä ja ystävyyttä. Terhi Kunnas kertoo omakohtaisesta Rakkaani ei tuota puhetta -kirjasta ja elämästä vakavasti sairastuneen puolison vaimona ja perheen äitinä. Anna Pölkki on koonnut herkullisen Kakkuja salaisesta puutarhasta -teoksen kirjallisuuden klassikoita ylistävistä kakkuluomuksistaan. Lopuksi Sanna Fäldt kertoo kirjastaan Sydämellä töissä ja siitä, miten voimme rakentaa paremman työyhteisön kommunikaation ja empatian keinoin. 


Ohjelma

10:00 Brunssitarjoilua 

10:30 Tittamari Marttinen, Avoimesti sinun

10:40 Tiina Kristoffersson ja Vesa-Matti Toivonen, Kotia kohti, Listamestari!

10:50 Tapani Bagge, Kirves-Reetta 
11:00 Terhi Kunnas, Rakkaani ei tuota puhetta
11:10 Anna Pölkki, Kakkuja salaisesta puutarhasta

11:20 Sanna Fäldt, Sydämellä töissä

11:30 Pirkko Vekkeli ja Kaija Rosma, Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan 

Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittaudu tilaisuuteen 6.2.2023 mennessä os. info@avain.net

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssiin Ekberg Cafén yläkertaan to 9.2. klo 10–12.
Tervetuloa Avaimen Kirjabrunssiin Ekberg Cafén yläkertaan to 9.2. klo 10–12.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Vasta-alkajan viherkasvikirja kertoo vinkit taitamattomalle kasvien hoitajalle7.2.2023 10:50:35 EET | Tiedote

Anne Muhosen kirjoittama Vasta-alkajan viherkasvikirja tarjoaa tukea ja tietoa huonekasviviidakkoon astuvalle ensikertalaiselle. Teos antaa neuvot epävarmalle kasvinhoitajalle muun muassa siinä, mihin kiinnittää huomiota uutta kasvia hankittaessa, mitä eroa on hajavalolla ja puolivarjolla, ja miten pelastaa ylijuotettu maija. Vinkkejä löytyy aina kasvien istutuksesta yhteiseloon kodin eläinten kanssa.

Lastenkirjailija Sirkka Knuutila rakastaa joulua ja tarinoi tontuista19.12.2022 10:48:20 EET | Blogi

Sirkka Knuutila muistelee Kustantamon kuulumisia -blogissa omaa lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänestä tuli rakastettujen tonttutarinoiden kertoja. "Tonttutyttö Rosmariini alkoi esiintyä tarinoissani jo yli 30 vuotta sitten, kun omat lapseni olivat pieniä. Usein he toivoivat, että kertoisin tarinoita omasta lapsuudestani. Kun oma, ajan kultaama lapsuuteni riemuineen, suruineen, kolttosineen ja kepposineen oli moneen kertaan läpikäyty, tarinat muuttuivat kertomaan Rosmariinista. Ja joulua lähestyttäessä joulunodotuksesta pienessä tonttukylässä Korvatunturin kupeessa."

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme