Säteilyturvakeskus (STUK)

Kutsu kansallisen ydinturvallisuuden tutkimusohjelman medialounaalle Espooseen 21.3.kello 12:30

Jaa

VTT,  Säteilyturvakeskus (STUK) sekä työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) järjestävät 21.-22. maaliskuuta kansallisen ydinturvallisuuden tutkimusohjelman, SAFIR2018, päätösseminaarin Espoon Hanasaaren kulttuurikeskuksessa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seminaarin tiedotustilaisuuteen torstaina 21.3. kello 12.30–14.

Tiedotustilaisuudessa tutkimusohjelman johtaja Jari Hämäläinen VTT:stä, ohjelman johtoryhmän puheenjohtaja Marja-Leena Järvinen STUKista ja teollisuusneuvos Liisa Heikinheimo TEMistä kertovat tutkimusohjelman tavoitteista, tuloksista ja tulevaisuudesta. Tilaisuuden yhteydessä tarjotaan lounas.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita myös seuraamaan itse seminaaria joko Hanasaaressa paikan päällä tai nettiyhteyden kautta webinaarissa.

  • Pyydämme ilmoittautumaan tiedotustilaisuuteen 20.3. kello 12 mennessä sähköpostiosoitteeseen info@stuk.fi. Samassa osoitteessa voitte myös ilmoittautua seuraamaan seminaaria paikan päällä.

SAFIR2018-tutkimusohjelman (Safety of Nuclear Power Plants – Finnish National Research Programme) päätarkoitus on taata suomalaisen ydinturvallisuusosaamisen korkea laatu kehittämällä ydintuvallisuusalalla toimivien ihmisten ja organisaatioiden osaamista ja tarvittavia menetelmiä. Ensimmäinen SAFIR-tutkimusohjelma käynnistyi  vuonna 2003,  mutta kansallisia ydinturvallisuuden tutkimusohjelmia Suomessa on ollut vuodesta 1990 alkaen.

Tutkimusohjelman rahoituspohja perustuu Suomen ydinenergialakiin. Suurin osa rahoista tulee Valtion ydinjätehuoltorahastosta eli voimayhtiöiltä ydinenergialain mukaisesti perittävästä rahasta sekä VTT:n ja muiden tutkimuslaitosten  omiin tutkimushankkeisiinsa osoittamasta rahoituksesta.

  • Tietoa SAFIR2018-tutkimusohjelmasta sekä seminaarin ohjelma hankkeiden tiivistelmineen löytyvät osoitteesta http://safir2018.vtt.fi/

Seminaari ja mediatilaisuus järjestetään Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa, Hanasaarenranta 5, Espoo

KORJAUS:
17.3. läheteyssä kutsussa oli ilmoitettu väärä viikonpäivä. Medialounas on torstaina 21.3. kello 12.30.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme