Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kutsu Maatalouden ilmastotiekartan julkistustilaisuuteen verkossa 15.7. klo 10-11.30

Jaa

Maatalouden ilmastotiekartta on nyt valmistunut. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä matka kohti ilmastoneutraalia ja kestävämpää maataloutta tarkoittaa, ja mitä se vaatii pellonkäytöltä, hiilensidonnalta ja energiaratkaisuilta. Maataloustuottajat ovat ilmastonmuutoksen etulinjassa ja osa ratkaisua. Maatalouden ilmastotiekartan on valmistellut Luonnonvarakeskus (Luke) Maa- ja metsätalouden Keskusliitto MTK:n ja Svenska lantbrukproducenternas centralförbund SLC:n toimeksiannosta.

Aika: Ke 15.7.2020 klo 10–11.30 
Paikka: Live stream -linkki tapahtumaan

Tilaisuuden järjestävät Maatalouden ilmastotiekartta-hankkeen käynnistäjät ja tilaajat MTK ry ja SLC r.f. 
 
 
Ohjelma 
 
10.00 Tilaisuuden avaus puheenjohtaja Juha Marttila, MTK 

10.05 Tuottajien puheenvuoro Saara Kukkonen ja Rami Rauhala 

10.15 Maatalouden ilmastotiekartan tulosten esittely tutkimusprofessori Heikki Lehtonen, Luonnonvarakeskus (Luke) 

10.40 Asiantuntijakommentit karttaan kansliapäällikkö Juhani Damski, ympäristöministeriö ja johtaja Karina Jutila, e2 Tutkimus 
 
10.55 Maa- ja metsätalousministerin tervehdysJari Leppä, maa- ja metsätalousministeriö 
 
11.05 Keskustelu ja kysymykset 

Kysymyksiin vastaamassa Juha Marttila, Heikki Lehtonen, Liisa Pietola ja tiekarttatyöryhmän asiantuntijat. 
 
11.30. Tilaisuuden päätös  
 

Seuraa ja osallistu myös Twitterissä: @MTKry ja @SLC_lantbruk ja #ilmastotiekartta #maatalous 

Tilaisuuden juontaa ja keskustelua fasilitoi Demos Helsingin Tuuli Kaskinen. 

Lisätietoja maatalouden ilmastotiekartasta.

Lämpimästi tervetuloa! 

Liisa Pietola 

Ympäristöjohtaja 

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry 

 

Jonas Laxåback 

Toiminnanjohtaja 

Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC r.f. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Marttila MTK-Varsinais-Suomen kevätkokouksessa: EU:n maatalouspolitiikan ratkaisuilla kiire22.6.2021 15:35:22 EEST | Tiedote

Iisakin kirkon rakentaminen näyttäisi ripeältä verrattuna EU:n maatalouspolitiikan päätöksiin. EU:n toimielimet hierovat nyt kompromissia liian pitkään. Kohta ollaan tilanteessa, jossa vaarannetaan järjestelmän toiminta vuonna 2023. Ylihuomenna alkavista trilogineuvotteluista tarvitaan tuloksia, sanoi Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila MTK-Varsinais-Suomen kevätkokouksessa tänään.

Avomaan ensisadot juhannuspöytiin15.6.2021 10:16:18 EEST | Tiedote

Juhannusta juhlistamaan saadaan tänäkin vuonna upeita avomaan varhaisvihanneksia. Siemenet kylvettiin huhtikuun puolivälissä pelloille normaaliin tapaan. Toukokuun alun kylmä kausi tosin hidasti kasvua. Kevään rankkasateet sen sijaan eivät varhaisvihanneksia turmelleet, koska kasvit olivat ehtineet kehittyä jo riittävän pitkälle. Kasvaminen edistyi jälleen suotuisasti kesäkuun lämmössä, joten satojen valmistuminen jopa hieman aikaistui.

Pohjoismaiden ja Baltian viljelijäjärjestöt haluavat kiirehtiä valkoposkihanhen siirtoa metsästettäväksi lajiksi11.6.2021 12:50:08 EEST | Tiedote

Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan viljelijäjärjestöt haluavat nopeaa muutosta valkoposkihanhen suojelustatukseen EU:n lintudirektiivissä ja Bernin sopimuksessa. Järjestöjen mukaan valkoposkihanhi tulee siirtää lintudirektiivin metsästettävien lajien joukkoon ja sen kannan säätely tulee sallia Bernin sopimuksessa. Järjestöjen puheenjohtajat kirjelmöivät asiasta tänään Euroopan Unionin ympäristökomissaarille sekä Pohjoismaiden ja Baltian vastuuministereille.

Euroopan parlamentin enemmistö suojelupainotuksen taakse biodiversiteettiasiassa – biotalouden vahvistaminen unohtui9.6.2021 16:55:04 EEST | Tiedote

Euroopan parlamentti äänesti EU:n uutta biodiversiteettistrategiaa koskevasta kannastaan 8.6.2021. Vuosi sitten julkaistussa komission strategiassa unohdettiin uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön merkitys, joten parlamentilta kaivattiin nyt vahvaa viestiä toiseen suuntaan. Äänestystulosten perusteella tämä toive ei toteutunut riittävällä tavalla: suomalaisen maa- ja metsätalouden näkökulmasta parlamentin oma-aloitemietintöön jäi liikaa yksipuolisia näkemyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme