Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Luonnon monimuotoisuusilta 17.3.2020

Jaa

Tervetuloa Tiedekulmaan päivittämään tietosi luonnon monimuotoisuudesta asiantuntijoiden johdolla! Monimuotoisuuden lisäämisestä keskustelevat myös muun muassa Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn. Tilaisuudessa julkaistaan Elämän verkko -teos.

Luonnon monimuotoisuus on paljon muutakin kuin moni meistä ajattelee. Kuva: CC0 Public License
Luonnon monimuotoisuus on paljon muutakin kuin moni meistä ajattelee. Kuva: CC0 Public License

Luonnon monimuotoisuus on paitsi kauniita kasveja ja kiehtovia kovakuoriaisia, myös teknologisia läpimurtoja ja talouspaperia. Ilman monimuotoista luontoa ei olisi raikasta hengitysilmaa, ravinteikasta viljelymaata ja juomakelpoista vettä. Luonto on kuitenkin uhattuna. Joka päivä maailmassa kuolee sukupuuttoon kaksi sataa lajia – ja seuraukset voivat olla arvaamattomia.

Tiedekulman tapahtumassa nostetaan keskiöön biodiversiteetin tulevaisuus, sen ihmiselle tarjoamat hyödyt ja niiden merkitys yhteiskunnassa. Monimuotoisuuden hupeneminen on ilmastonmuutoksen veroinen ongelma, mutta saa paljon vähemmän huomiota. Lisäksi kysymme, vaivaako biodiversiteettiä viestintävaje? Miten voimme estää historian kuudennen suuren sukupuuttoaallon? 

Tervetuloa Tiedekulmaan päivittämään tietosi luonnon monimuotoisuudesta asiantuntijoiden johdolla sekä keskustelemaan monimuotoisuuden lisäämisestä Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelän, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin, ST1:n tulevaisuuden energiaratkaisujen johtaja Riitta Silvennoisen ja Suomen ympäristökeskuksen professori Eeva Furmanin kanssa.

Milloin: tiistaina 17.3.2020 klo 17–18.30
Missä: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

Kirja nostaa esiin biodiversiteetin monet mahdollisuudet

Tapahtumassa julkistetaan teos Elämän verkko – Luonnon monimuotoisuutta edistämässä. Gaudeamuksen kustantama kirja avaa luonnon monimuotoisuuden käsitettä eri näkökulmista ja kertoo, mitä sen hyväksi voimme tehdä.

Tapahtuman päätteeksi on tarjolla mahdollisuus keskustella teoksen kirjoittaneen laajan asiantuntijajoukon kanssa.

Lisätietoja:

  • Tapahtuma: Laura Hiisivuori, Helsingin yliopisto (laura.hiisivuori@helsinki.fi; 050 576 2960)
  • Elämän verkko -teos: Outi Kitti, Gaudeamus (outi.kitti@gaudeamus.fi; 050 540 1299)
  • Tiedekulma: Kävijälle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Luonnon monimuotoisuus on paljon muutakin kuin moni meistä ajattelee. Kuva: CC0 Public License
Luonnon monimuotoisuus on paljon muutakin kuin moni meistä ajattelee. Kuva: CC0 Public License
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme