Kiinteistöalan Kustannus Oy

Kutsu medialle: Mitä kylpyhuoneessa muhii? Tule kuulemaan, mitkä ovat kylpyhuoneiden yleisimmät ongelmat!

Jaa

Kylpyhuoneiden riskit ja kunnossapitovastuut -seminaari järjestetään keskiviikkona 1.11. klo 12-15.30 Tekniskan Saleilla Helsingin keskustassa. Lehdistön edustajat ovat tervetulleita mukaan seminaariin.

Moni taloyhtiön mittava kosteusvaurio saa alkunsa kylpyhuoneesta. Suuri osa vaurioista olisi vältettävissä, jos eri aikakausina rakennettujen kylpyhuoneiden erityispiirteet tunnistettaisiin ja huomioitaisiin oikein remontoidessa.

Kylpyhuoneiden riskit ja vastuut -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja mm. kylpyhuoneiden yleisimmistä ongelmakohdista, kosteus- ja homevaurioista sekä korjausvastuun jakautumisesta taloyhtiössä. Puhujina ovat Kiinteistöliiton, Isännöintiliiton, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:n ja Matinkylän Huolto Oy:n rautaiset asiantuntijat. Lisäksi ympäristöministeriön edustajat kertovat seminaarissa vuoden 2018 alusta voimaan tulevista uusista rakentamismääräyksistä.

Toimittajilla on mahdollisuus esittää seminaarin aikana asiantuntijoille aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Seminaarissa julkaistaan Mikko Peltokorven ja Hemmo Päivärinteen uutuuskirja Kodin märkätilat – riskit, vastuut ja korjaaminen (Kiinteistöalan Kustannus Oy).

Seminaari on maksuton ja sisältää iltapäiväkahvin. Tervetuloa!

Aika: Keskiviikko 1.11. klo 12.00–15.30

Paikka: Tekniskan Salit, Suuri kokoussali, Eerikinkatu 2, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu maanantaihin 30.10. klo 12.00 mennessä sähköpostilla maria.kangasluoma@kiinkust.fi.

SEMINAARIN OHJELMA:

12.00–12.15 Paikalle saapuminen, ilmoittautuminen.

12.15–12.30 Tervetuloa. Asiantuntijoiden esittely. Liiketoimintajohtaja Maria Kangasluoma, Kiinteistöalan Kustannus Oy.

12.30–12.50 Märkätilojen tekninen kunnossapito suomalaisissa taloyhtiöissä: riskit, vastuut ja toimivat korjausratkaisut. Rakennuttamispäällikkö Hemmo Päivärinne ja toimitusjohtaja, isännöitsijä Mikko Peltokorpi, Matinkylän Huolto Oy

12.50–13.20 Kunnossapidon juridiikkaa: vastuutilanteiden arviointi ja hoitaminen käytännössä. Lakiasiantuntija, varatuomari Jaana Sallmén, Isännöintiliitto.

13.20–13.40 Kunnossapitovastuun merkitys asuntokaupassa: Milloin asunnon virheestä vastaa taloyhtiö ja milloin myyjä? Apulaispäälakimies, OTM Kristel Pynnönen, Suomen Kiinteistöliitto.

13.40–14.00 Kahvitarjoilu

14.00–14.20 Muuttuvat rakentamismääräykset: ympäristöministeriön asetukset rakennuksen kosteusteknisestä toimivuudesta sekä kiinteistön vesi- ja viemärilaitteistoista. Yli-insinööri Katja Outinen ja yli-insinööri Kaisa Kauko, ympäristöministeriö.

14.20–14.40 Hyvityskäytännöt märkätilakorjauksissa. Asianajaja, OTM Marina Furuhjelm, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy.

14.40–15.00 Märkätilojen kunnossapitovastuut oikeuskäytännössä. Toimitusjohtaja, lakimies, OTM Kai Haarma, Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy.

15.00–15.30 Asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin.

15.30 Loppusanat. Tilaisuus päättyy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot seminaarista: liiketoimintajohtaja Maria Kangasluoma (p. 044 019 9721, maria.kangasluoma@kiinkust.fi).

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöalan Kustannus Oy
Kiinteistöalan Kustannus Oy
Malmin asematie 6
00700 HELSINKI

075 757 8591http://www.kiinkust.fi

Kiinteistöalan Kustannus Oy on Suomen Kiinteistöliiton omistama kustannusyhtiö, joka julkaisee kiinteistöalan kirjallisuutta, lomakkeita sekä Suomen Kiinteistölehteä, Locus-lehteä ja Taloyhtiö Nyt -lehteä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöalan Kustannus Oy

Taloyhtiöt tarvitsevat asiantuntemusta huoltoyhtiöiden kilpailutuksessa20.6.2017 12:00Tiedote

Suuri osa taloyhtiöistä ostaa kiinteistönhoitopalveluita – esimerkiksi siivousta ja pihan aurausta – ulkopuoliselta huoltoyhtiöltä. Kun huoltoyhtiön työnjälki ei miellytä, huoltoa lähdetään herkästi kilpailuttamaan. Kilpailutus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Uutuuskirja Kiinteistönhoidon osto-opas kertoo, milloin huoltoyhtiöt kannattaa kilpailuttaa ja mitä taloyhtiön tulee ottaa huomioon kiinteistönhoitoa ostaessaan.

Jokainen voi oppia huippuvälittäjäksi27.12.2016 07:30Tiedote

Luulitko, että kiinteistönvälittäjän työ on pelkkää toimeksiantojen vastaanottamista ja näyttöjen järjestämistä, ja loppu riippuu olosuhteista? Väärin. Kiinteistönvälittäjällä on päivästä toiseen lukemattomia mahdollisuuksia parantaa suoritustaan ja moninkertaistaa ansionsa. Menestyksen eteen on tehtävä paljon töitä, mutta menestys on jokaisen saavutettavissa. Uutuuskirja Kiinteistönvälittäjän menestyksen salaisuudet paljastaa, miten.

Taloyhtiön ja osakkaan kunnossapitovastuut selville helposti10.11.2016 13:36Tiedote

Taloyhtiön osakas on siinä mielessä onnekas, ettei hänen tarvitse maksaa kaikkia asuntonsa korjauksia itse. Tietynlaiset viat ja vauriot korjaa taloyhtiö. Kunnossapito- ja korjausvastuista määrätään asunto-osakeyhtiölaissa mutta vain pääpiirteittäin. Käytännössä taloyhtiöt tukeutuvat vastuukysymyksissä Kiinteistöliiton vastuulinjauksiin. Viimeisimmät linjaukset on koottu tällä viikolla ilmestyneisiin Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017 ja VastuunjakotaulukkoPlus 2017 -kirjoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme