Autonrengasliitto ry - Bildäcksförbundet rf

Kutsu medialle: Renkaiden kunnosta otetaan ensi viikolla selvää

Jaa

Kutsumme median edustajat seuraamaan jälleen tien päälle palaavan Rengasratsian rengastutkimuksia viikolla 37. Koko maan kattava turvallisuustapahtuma selvittää, minkälaisilla renkailla Suomen teillä liikutaan.

Rengasratsia-turvallisuuskampanja saapuu jälleen kaduille tarkastamaan renkaiden kunnon maanantaina 13.9.2021. Toivotamme lämpimästi median edustajat tutustumaan rengasturvallisuuteen ja sen merkitykseen koko liikenneturvallisuudelle kampanjaviikon aikana.

”Renkailla on suuri merkitys liikenteen turvallisuudelle, sillä vuosittain renkaat ovat mukana noin 28 kuolemaan johtaneessa kolarissa. Rengasratsiassa haluamme tarjota autoilijoille ja medialle oikeaa rengastietoa, sillä renkaiden kunnolla ja oikealla rengastuksella on suora yhteys liikenneturvallisuuteen”, Rengasratsian kampanjapäällikkö ja Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo.

Rengasratsia on vuodesta 1997 järjestämämme rengasturvallisuuden kampanja, jonka aikana selvitämme, minkälaisilla renkailla suomalaiset ajavat. Viikolla 37 toteutamme kampanjan eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Suomalaiset eivät tunne renkaitaan

Rengasratsian järjestävät yhdessä Autonrengasliitto, Poliisi ja Liikenneturva. Kampanjan ydintehtävänä on tutkia renkaiden urasyvydet ja ilmanpaineet, jotka vaikuttavat suoraan ajoturvallisuuteen. 

Hyvä esimerkki on syksyllä tyypillinen märkä keli. Vielä kelvollisilla 4 mm syvillä renkailla auto pysähtyy kostealla asvaltilla 80 km/h nopeudesta 27,9 metrin matkalla, mutta lähes sakkorajalla olevilla 2 mm urilla samasta vauhdista jarrutusmatka kasvaa 37,7 metriin.

”Vuosien varrella suomalaisten autojen renkaiden kunto on parantunut, mutta valistustyötä tarvitaan yhä. Puutteita renkaissa voi jonkun verran kompensoida rauhallisella ajotavalla, mutta suuri riski on siinä, että yli puolet kuljettajista ei aiempien tutkimustemme mukaan tiedä, millaisessa kunnossa heidän renkaansa ovat”, Nuora sanoo. 

Näin löydät oman alueesi Rengasratsian

Rengasratsia-viikon aikana tarkastamme tuhansien autojen renkaat. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tarkastustoimintaa ja siitä tehtäviä havaintoja paikan päälle koko viikon ajan.

Helsingissä helpointa on saapua Nordenskjöldinkadulla Auroran sairaalan kohdalla tehtäviin kampanjan valtakunnallisiin avausmittauksiin maanantaina 13.9. kello 10.30 – 12.00. Paikan päällä on mahdollisuus haastatella tapahtuman järjestäjiä ja kuvata renkaiden tarkastustoimintaa.

Muiden paikkakuntien testauspaikat ja ajat voi varmistaa oman alueen aluevastaavalta, joiden yhteystiedot ovat kutsun alla. 

”Koska tarkastamme renkaat läpi maan, kampanjaviikko antaa hyvän läpileikkauksen renkaiden kunnosta ja mahdollistaa samalla rengastiedon jakamisen laajalti”, Nuora sanoo.

Toimitamme laajemman info-paketin rengastiedosta STT Infon kautta toimituksille viikon 37 alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

VALTAKUNNALLINEN KAMPANJA
Poliisi
Heikki Kallio, Poliisitarkastaja
029 548 1556
heikki.kallio@poliisi.fi

Liikenneturva
Juha Valtonen
Tutkimuspäällikkö
040 727 777
juha.valtonen@liikenneturva.fi

Autonrengasliitto
Jarmo Nuora, Kampanjapäällikkö
040 557 5690
jarmo.nuora@rengasnuora.fi


ALUEELLISET YHTEYSTIEDOT (aakkosjärjestyksessä)

Helsinki (Espoo, Vantaa, Porvoo)
Valtteri Viima
040 085 5357
valtteri.viima@euromaster.com

Hämeenlinna (Lahti, Riihimäki)
Teija Vekka
040 837 5972
teija.vekka@rengasvekka.fi

Jyväskylä (Pieksamäki)
Timo Niinioja
050 054 0123
timo.niinioja@vianor.com

Kauhajoki (Kokkola, Vaasa, Seinäjoki)
Juhani Huhtanen
040 056 7879
juhani.huhtanen@jh-rengas.inet.fi

Kuopio (Siilinjärvi, Joensuu, Varkaus)
Harri Kivi
050 549 1749
harri.kivi@euromaster.com

Mikkeli (Savonlinna, Lappeenranta, Kouvola)
Joni Larvanto
040 508 4024
joni.larvanto@kantolanrengas.fi

Oulu (Kajaani)
Aki Nevalainen
010 401 2284
aki.nevalainen@vianor.com

Pori (Turku)
Hanna Maja
044 034 1606
hanna.maja@lujakumi.fi

Rovaniemi (Tornio, Kemi)
Ville Ruokanen
040 069 1936
ville.ruokanen@lapinkumi.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Autonrengasliitto ry - Bildäcksförbundet rf
Autonrengasliitto ry - Bildäcksförbundet rf
Eteläranta 10 - Södra kajen 10
00130 HELSINKI - HELSINGFORS

020 595 5000http://www.autonrengasliitto.fi

Autonrengasliitto ry on yrittämistä ja yhteistyötä arvostava rengasalan toimialajärjestö, joka perustettiin vuonna 1944. Sen tehtävänä on rengasliikkeiden ja pinnoitusyritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvonta. Liitolla on 70 jäsenyritystä, joilla on yhteensä noin 250 toimipaikkaa. Yhteisen vision mukaan renkaat hankitaan ja huolletaan Suomessa jatkossakin ensisijaisesti rengasalan erikoisliikkeissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Autonrengasliitto ry - Bildäcksförbundet rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme