Oulun yliopisto

Kutsu: Oulun yliopisto tuo tiedettä Oulun keskustaan

Jaa

Oulun yliopisto avaa kevääksi pop-up-tilan Oulun keskustaan osoitteeseen Kauppurienkatu 12. Tilassa järjestetään ohjelmaa ja virtuaalilähetyksiä kolmen kuukauden ajan helmi-huhtikuussa 2021, alkaen 2. helmikuuta. Tilaan voi myös tulla pistäytymään aukioloaikoina.

Oulun yliopiston pop-up, Kauppurienkatu 12
Oulun yliopiston pop-up, Kauppurienkatu 12

Tilasta lähetetään mielenkiintoista keskusteluohjelmaa arkisin tiistaista torstaihin kello 17. Keskustelut liittyvät tieteeseen, koulutukseen ja Ouluun yliopistokaupunkina. Ensimmäisinä viikkoina keskustellaan esimerkiksi lumesta, hiilineutraalista teollisuudesta ja Oulun syvimmästä olemuksesta.

Opiskelija- ja oppilasryhmät voivat varata tilasta aikoja ryhmäkohtaisille tiedetyöpajoille. Pop-up-tilan vitriineissä esitellään ratkaisuja kestävämmän, älykkäämmän ja inhimillisemmän maailman rakentamiseksi. Joka toinen viikko maanantaisin julkaistaan kestävään kehitykseen liittyvä ohjelmatallenne, jota oppilaitokset voivat hyödyntää opetuksessaan.

Korkeakoulujen yhteishaun aikaan maaliskuussa tilasta lähetetään livelähetyksiä, jotka liittyvät Oulun yliopiston hakukohteisiin.

Toiminnassa huomioidaan kulloinkin voimassa olevat koronarajoitukset.

Kutsumme median edustajia mediatilaisuuteen uuteen pop-up-tilaamme (Kauppurienkatu 12, Oulu) torstaina 28. tammikuuta 2021 klo 8.45. Kahvitarjoilu alkaen klo 8.30.

Puheenvuorot:

Koulutusrehtori Tapio Koivu: Mitä kuuluu Oulun yliopistolle juuri nyt?

Projektipäällikkö Mia Kemppaala: Mitä yliopiston pop-up tuo Oulun keskustaan?

Ilmoittauduthan mediatilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 27. tammikuuta klo 12 osoitteeseen elina.mattila-niemi@oulu.fi.

Lue lisää toiminnasta ja ohjelmasta: www.oulu.fi/yliopisto/popup

Lisätietoja:

Koulutusrehtori Tapio Koivu, 050 516 0664, tapio.koivu@oulu.fi

Projektipäällikkö Mia Kemppaala, 040 584 4851, mia.kemppaala@oulu.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Oulun yliopiston pop-up, Kauppurienkatu 12
Oulun yliopiston pop-up, Kauppurienkatu 12
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ryhtyvät kehittämään kaivosalan koulutusta Pyhäsalmen kaivosalueella5.3.2021 11:05:00 EETTiedote

Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ovat sopineet tekevänsä koulutusyhteistyötä Pyhäsalmen kaivosalueella Pyhäjärvellä. Osapuolet tulevat hyödyntämään koulutustarkoitukseen Pyhäsalmen kaivoksen aluetta, jossa varsinainen maanalainen kaivostoiminta on päättymässä 2021 vuoden aikana. Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos (1400 m) ja sisältää yli 100 km pitkän kaivostunneliverkoston ja soveltuu erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen koulutustarpeisiin. Nyt julkistetussa hankkeessa haetaan laajaa opiskelijapohjaa lukio-opiskelijoista aina yliopistotasoiseen tutkimukseen.

Sepelvaltimotauti on yleisin sydänperäisen äkkikuoleman syy myös nuorilla aikuisilla – ruumiinavauksessa löytyy usein pitkälle edennyt sydänsairaus3.3.2021 07:00:00 EETTiedote

Sepelvaltimotaudin ajatellaan olevan lähinnä vanhemman väestön sairaus mutta sen merkitys myös nuoremmilla ihmisillä on ymmärretty. Oulun yliopiston tutkijat selvittivät sepelvaltimotaudin yleisyyttä ja ruumiinavauslöydöksiä alle 50-vuotiailla sydänperäisen äkkikuoleman uhreilla. 44 % alle 50-vuotiaiden sydänperäisistä äkkikuolemista johtui sepelvaltimotaudista.

Iltavirkut kokevat työkykynsä aamuvirkkuja heikommaksi24.2.2021 05:00:00 EETTiedote

Iltavirkut keski-ikäiset kokevat työkykynsä huonoksi kaksi kertaa useammin aamuvirkkuihin ikätovereihinsa verrattuna, osoittaa Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 pohjautuva Oulun yliopiston tutkimus. Tutkimuksessa saatiin lisäksi viitteitä siitä, että iltavirkuilla miehillä riski ennenaikaiseen työkyvyttömyyseläkkeeseen voi olla kohonnut. Kyseessä on maailmanlaajuisesti ensimmäinen väestöpohjainen tutkimus, jossa on selvitetty yksilöllisen kronotyypin yhteyttä työkykyyn ja työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme