Suomen Pankki

Kutsu: Suomen Pankin tiedotustilaisuus rahapolitiikan toteuttamisesta koronatilanteessa 25.8. klo 11.00

Jaa

Tiedotusvälineille

Koronapandemia on nostanut rahapolitiikan operaatiot jälleen valokeilaan, kun keskuspankit ovat ottaneet uusia toimenpiteitä käyttöönsä. Euroalueen keskuspankit ja EKP ovat käynnistäneet keväällä nopealla vauhdilla uusia toimia, joilla tuetaan hintavakautta sekä työllisyyttä ja talouskasvua. Mikä rooli Suomen Pankilla on näissä toimenpiteissä? Mitä muutoksia Suomen Pankki on tehnyt rahapolitiikan operaatioiden, sijoitustoiminnan ja vakuushallinnan alueilla, jotta pankkijärjestelmä pystyy luotottamaan kotitalouksia ja yrityksiä? Entä miten muutokset näkyvät keskuspankin taseessa ja taloudellisissa riskeissä?

Tervetuloa seuraamaan Suomen Pankin tiedotustilaisuutta tiistaina 25.8.2020 klo 11.00. Johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki esittelee samassa yhteydessä julkaistavan Euro & talous -julkaisun. Median edustajat voivat seurata tilaisuutta Suomen Pankin auditoriossa (Rauhankatu 19) tai verkkolähetyksenä tästä linkistä: https://www.mediaserver.fi/live/bof (Huom. Avaa linkki jollain muulla kuin Internet Explorer -selaimella). Paikalle tulon lisäksi median edustajat voivat esittää kysymyksiä myös verkkolähetyksen chat-toiminnon kautta.

Pyydämme Suomen Pankin auditorioon saapuvia toimittajia ja TV-kuvaajia ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon viimeistään perjantaina 21.8.2020 klo 14.00 osoitteessa https://www.lyyti.in/suomenpankintiedotustilaisuus_2508. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen voi osallistua enintään 20 henkilöä ja toimitusten ei ole mahdollista lähettää paikalle omia valokuvaajiaan. Julkaisemme tilaisuudesta kuvia median käyttöön Suomen Pankin Flickr-tilillä. Kuvallinen lehdistökortti tai vastaava sekä henkilöllisyystodistus on esitettävä pyydettäessä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä auditoriossa.

Tilaisuuden materiaalit lähetetään embargolla tilaisuuteen ilmoittautuneille. Vaikka et saapuisi paikan päälle, voit silti ilmoittautua embargojakeluun osoitteessa: https://www.lyyti.in/suomenpankintiedotustilaisuus_2508 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Jenni Hellström, puh. 09 183 2632

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pankki
Suomen Pankki
Snellmaninaukio, PL 160
00101 HELSINKI

09 1831http://www.bof.fi

Suomen Pankki on Suomen rahaviranomainen ja kansallinen keskuspankki. Samalla se on osa eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen maiden rahapolitiikasta ja muista keskuspankkitehtävistä ja hallinnoi maailman toiseksi suurimman valuutan, euron, käyttöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pankki

Uusi kirja seteleiden leikkauksesta18.9.2020 11:25:43 EESTTiedote

Antti Heinosen uusi kirja ”Hallitus kansan kukkarolla. Seteleiden leikkaaminen vuosien 1945 ja 1946 vaihteessa” käsittelee Suomen setelihistorian dramaattisinta tapahtumaa. Suomen Pankin julkaisema ja Otavan kustantama kirja täydentää Heinosen aikaisempia teoksia Suomen setelihistoriasta. Aiemmin hän on käsitellyt laajoja historiallisia kokonaisuuksia ja tässä kirjassa Heinonen pureutuu yksittäiseen tapahtumaan huomattavan yksityiskohtaisesti. Seteleiden vaihdon toteutustapa vuosien 1945 ja 1946 vaihteessa eli niiden leikkaaminen tuli suurena yllätyksenä lähes kaikille. Erityisesti vähävaraisille ja haja-asutusalueella asuville koko seteleiden vaihto tuli yllätyksenä merkittävin seurauksin. Monille jäi tunne, että he menettivät puolet seteleidensä arvosta. Pelko uudesta setelinleikkauksesta jäi elämään vuosikymmenten ajaksi ja aiheutti ajoittain laajalti paniikkireaktioita. Kirjan tekijällä Antti Heinosella on merkittävä kansainvälinen ura setelialalla. Nykyisin hän johtaa seteliteolli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme