Tampereen yliopisto

Kutsu: Tampereen yliopisto juhlii lukuvuoden avajaisia 5.9.

Jaa

Tampereen yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlaa vietetään maanantaina 5.9.2022 kello 12.30 alkaen Hervannan kampuksella Festian isossa salissa. Kello 15 alkaa tukisäätiöiden palkitsemistilaisuus. Voit seurata tilaisuuksia myös verkossa.

Rehtori Mari Walls pitää lukuvuoden avajaispuheen. Juhlapuheen pitää Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sand. Ylioppilaskunnan edustajana puhuu Tampereen ylioppilaskunta TREYn hallituksen puheenjohtaja Aleksi Niemi.

Juhlassa julkistetaan myös Tampereen yliopiston Vuoden Alumni ja Vuoden Dosentti.

Avajaisjuhlan jälkeen kello 15 Hervannan kampuksella palkitaan ansioituneita henkilöitä tieteen, opetuksen ja vaikuttamisen saralla. Palkitsemistilaisuuden järjestävät Tampereen Yliopiston Tukisäätiö ja Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö.

Median edustajat ovat tervetulleita avajaisiin – ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tilaisuudet striimataan verkkooon. Striimaukset näet täältä.

Avajaispäivänä on myös erityisesti opiskelijoille suunnattua ohjelmaa, sillä TREYn järjestämät Avajaisfestarit kajahtavat käyntiin iltapäivällä kampuksen piha-alueella.

Avajaisviikon ohjelmaan kuuluu myös Johtajuussymposium keskiviikkona 7.9.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

avajaisjuhla: tapahtumat@tuni.fi
palkitsemistilaisuus: mira.toroi@tuni.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Edistynyt valmistusteknologinen innovaatio haastaa huomioimaan koko tuotannon arvoketjun5.10.2022 13:41:45 EEST | Tiedote

Lisäävän valmistuksen – eli teollisen 3D-tulostuksen – leviäminen käyttöön teollisessa ympäristössä ei tarkoita vain yksinkertaista uuden koneen tuloa tuotanto-organisaation toimintaan. Kyseessä on monimutkainen omaksumisen prosessi, joka vaatii tukevia ja täydentäviä innovaatioita useissa arvoketjun paikoissa sekä organisaatioiden välistä yhteistyötä pioneerien tiedon jakamiseksi. Diplomi-insinööri Toni Luomaranta tutkii väitöskirjassaan, miten ja minkälaisen innovaatioiden omaksumisprosessin kautta tuotanto-organisaatiot ottavat käyttöön lisäävän valmistuksen teknologiaa.

Nopea ja kestävä pinnoitusmenetelmä auttaa teollisuutta suojaamaan koneita korroosiolta ja kulumiselta22.9.2022 11:02:57 EEST | Tiedote

Suurnopeuslaserpinnoitus tarjoaa nopean ja ympäristönkin kannalta kestävän tavan suojata metalliseoksia korroosiolta ja korjata vaurioituneita koneenosia. Tämä käy ilmi Tampereen yliopiston tutkimuksesta, joka selvittää lisäksi pinnoitusmenetelmän soveltuvuutta metallien 3D-tulostukseen ja suojaamiseen mikrobeilta. Nopea pinnoitusmenetelmä tuo hyötyä laitteiden ja moottorien valmistukseen ja huoltoon esimerkiksi kaivos- ja puunjalostusteollisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme