Suomen Yrittäjät

Kutsu tiedotusvälineille: Yli tuhat kuntavaikuttajaa koolla Lahdessa 24.–25.5.: Missä maakunnassa on vahvin elinvoima?

Jaa
Missä maakunnissa on vahvin elinvoima ja miten se rakentuu? Miten kunnat ja yritykset saavat yhdessä virtaa vihreästä siirtymästä? Muun muassa näistä asioista keskustellaan kunta-alan huipputapahtumassa Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa 24.–25.5.2023. Teemana on tänä vuonna vihreä siirtymä.

Suomen Yrittäjien perinteinen kuntatapahtuma kokoaa yhteen yli tuhat kuntajohtajaa, kuntien johtavaa luottamushenkilöä ja yrittäjävaikuttajaa kaikkialta Suomesta.

Keskiviikkona 24.5. julkistetaan Yrittäjien Elinvoimabarometri -kyselyn tulokset kello 16 ja palkitaan yrittäjien mielestä elinvoimaisin maakunta. Kyselyyn on vastannut reilut 4 800 yrittäjää. Sivustolla yrittajat.fi/elinvoimabarometri2023 on saatavissa valtakunnallinen ja maakuntakohtaiset tulostiedot kello 16.15.

Seminaarissa puhujina ovat mm. yrittäjä Kirsi Piha, pääekonomisti Juhana Brotherus, professori Arto O. Salonen, tutkimusjohtaja Timo Aro ja Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

Asiapitoisen ohjelman lisäksi vietetään verkostoitumisilta yhdessä.

Milloin ja missä?

Seminaari järjestetään Lahden Sibeliustalolla 24.–25.5.2022. Tapahtuma alkaa lounaalla 10.30 ja päättyy seuraavana päivänä lounaaseen 13.15.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. Tutustu ohjelmaan tarkemmin. Tapahtumaa ei lähetetä verkossa.

Median lounastilaisuus

Median edustajat ovat tervetulleita lounaalle keskiviikkona 24.5. kello 10.30–11.30 tapahtumapaikan Saunakabinettiin 4. kerroksessa. Käynti päänaulakoiden takana sijaitsevalla hissillä.

Medialounaalla alustamassa ovat Suomen Yrittäjistä puheenjohtaja Petri Salminen ja toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sekä Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Heta Vihervirta-Vuontelo.

Medialounaalla kerrotaan, mitä pienet ja keskisuuret yritykset odottavat uudelta hallitukselta. Lounaalla paljastetaan, miten reilut 4 800 yrittäjää arvioi maakuntien elinvoimaa mikä maakunta pärjäsi parhaiten. Tulokset ovat julkaisuvapaita kello 16.30.

Tapahtuma-ajan median vapaassa käytössä työskentelyyn on tila nimeltään pääsalin lämpiö. 1. kerros.

Kuvia median vapaassa käytössä

Media voi käyttää tapahtuman kuvia, jotka ovat saatavissa osoitteessa https://yrittajat.kuvat.fi/kuvat/. Yrittäjien Elinvoimabarometri -kyselyn palkintojenjaon kuvat tulevat sivustolle keskiviikkona 18.5. kello 18 mennessä.

Median ilmoittautuminen tapahtumaan & lounaalle sekä yhteystiedot

Toimittajien ja kuvaajien ilmoittautumiset sekä sopivien haastateltavien etsintä: viestintäjohtaja Janika Tikkala, janika.tikkala@yrittajat.fi, p. 046–9234386, Suomen Yrittäjät. Mainitsethan, jos osallistuvat myös lounaalle. Kerro samalla mahdollinen erikoisruokavaliosi. Ilmoittautumiset pyydetään 19.5. mennessä.

Tapahtuman järjestelyt ja ohjelma: liiketoimintapäällikkö Panu Pikkusaari panu.pikkusaari@yrittajat.fi, p. 050 527 1618, Suomen Yrittäjät

Yrittäjien Elinvoimabarometrin tulokset: Tanja Matikainen, kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö tanja.matikainen@yrittajat.fi, p. 0400 866 648, Suomen Yrittäjät

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Työpaikkasopimista edistettävä, laittomat lakot kuriin30.5.2023 12:39:32 EEST | Tiedote

Suomen talouden kasvun vahvistaminen on ratkaisevaa julkisen talouden tervehdyttämiselle. Siksi Yrittäjät esittää kasvuohjelmassaan lukuisia toimia, jotka vapauttaisivat yrityksiä nykyistä enemmän riskinottoon ja kasvuun. Hallitusohjelmassa on vapautettava työpaikat sopimaan paikallisesti, rajoitettava poliittisia ja laittomia lakkoja sekä uudistettava työttömyys- ja sosiaaliturvaa, jotta työntekeminen olisi kannattavampaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme