KUTSU: Tiekartta vapauteen – Miten uutismedia ja mainostajat vapautuvat Piilaakson vaikutusvallasta
Zoomissa järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan siitä, mitä uutismedioilta ja mainostajilta vaaditaan, jotta ne voivat irtautua Piilaakson teknologiajättien (kuten Facebook, Google ja Apple) liiallisesta vaikutusvallasta. Tilaisuus pidetään englanniksi.
Tapahtuman pääpuhujana on professori Lucy Küng, joka on kansainvälinen asiantuntija digitaalisen muutoksen hallinnassa. Hän antaa yleiskatsauksen mediamaisemasta ja sen suhteesta Piilaaksoon.
Muut puhujat:
Petra Wikström, mediakonserni Schibstedin Director of Public Policy.
Alexander Fanta, Brysselissä toimiva Netzpolitik.orgin toimittaja. Netzpolitik.org on saksalainen uutissivusto, joka käsittele digitaalisia oikeuksia koskevia kysymyksiä.
Kasper Lindskow, tanskalaisen Ekstra Bladetin tutkimus- ja innovaatiojohtaja.
Riikka-Maria Lemminki, Marketing Finlandin toimitusjohtaja.
Lisäksi puheenvuoroja on kommentoimassa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D). Kumpula-Natri toimii ensimmäisenä varapuheenjohtajana AIDA-erityisvaliokunnassa (Tekoälyä digitaalisella aikakaudella).
Kick-off keskiviikkona 17. helmikuuta 2021 klo 15.00-16.30 (Suomen aikaa UTC+2).
Ilmoittaudu tapahtumaan TÄMÄN LOMAKKEEN kautta viimeistään maanantaina 15. helmikuuta.
Zoom-linkki lähetetään vain tapahtumaan ilmoittautuneille.
Lisätietoja tapahtumasta, puhujista ja tutkimushankkeesta saat verkkosivuiltamme tai ottamalla yhteyttä roadtofreedom@helsinki.fi.
Tiekartta vapauteen on neljän yliopiston (Helsinki, Jyväskylä, Tampere ja Turku) yhteishanke, jota johtaa Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan. Hanketta rahoittaa Media-alan tutkimussäätiö.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme