KUTSU: Tiekartta vapauteen – Miten uutismedia ja mainostajat vapautuvat Piilaakson vaikutusvallasta
Tervetuloa Tiekartta vapauteen -tutkimushankkeen viralliseen kick-off -tapahtumaan keskiviikkona 17. helmikuuta 2021 klo 15.00-16.30.
Zoomissa järjestettävässä tapahtumassa keskustellaan siitä, mitä uutismedioilta ja mainostajilta vaaditaan, jotta ne voivat irtautua Piilaakson teknologiajättien (kuten Facebook, Google ja Apple) liiallisesta vaikutusvallasta. Tilaisuus pidetään englanniksi.
Tapahtuman pääpuhujana on professori Lucy Küng, joka on kansainvälinen asiantuntija digitaalisen muutoksen hallinnassa. Hän antaa yleiskatsauksen mediamaisemasta ja sen suhteesta Piilaaksoon.
Muut puhujat:
Petra Wikström, mediakonserni Schibstedin Director of Public Policy.
Alexander Fanta, Brysselissä toimiva Netzpolitik.orgin toimittaja. Netzpolitik.org on saksalainen uutissivusto, joka käsittele digitaalisia oikeuksia koskevia kysymyksiä.
Kasper Lindskow, tanskalaisen Ekstra Bladetin tutkimus- ja innovaatiojohtaja.
Riikka-Maria Lemminki, Marketing Finlandin toimitusjohtaja.
Lisäksi puheenvuoroja on kommentoimassa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D). Kumpula-Natri toimii ensimmäisenä varapuheenjohtajana AIDA-erityisvaliokunnassa (Tekoälyä digitaalisella aikakaudella).
Kick-off keskiviikkona 17. helmikuuta 2021 klo 15.00-16.30 (Suomen aikaa UTC+2).
Ilmoittaudu tapahtumaan TÄMÄN LOMAKKEEN kautta viimeistään maanantaina 15. helmikuuta.
Zoom-linkki lähetetään vain tapahtumaan ilmoittautuneille.
Lisätietoja tapahtumasta, puhujista ja tutkimushankkeesta saat verkkosivuiltamme tai ottamalla yhteyttä roadtofreedom@helsinki.fi.
Tiekartta vapauteen on neljän yliopiston (Helsinki, Jyväskylä, Tampere ja Turku) yhteishanke, jota johtaa Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan. Hanketta rahoittaa Media-alan tutkimussäätiö.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Norjalainen Nils Klim -palkinto apulaisprofessori Daria Gritsenkolle6.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote
“Norjalaisten Nobel”, noin 600 000 euron arvoinen Holberg-palkinto myönnettiin perjantaina Martha Nussbaumille. Helsingin yliopiston Daria Gritsenko palkittiin samassa tilaisuudessa nuoren tutkijan Nils Klim -palkinnolla.
Kauneus on katsojan aivoissa – tekoäly lukee aivotoimintaa ja luo yksilöllisesti viehättäviä kuvia5.3.2021 08:05:00 EET | Tiedote
Tutkijat saivat tekoälyohjelman ymmärtämään, millaisia kasvoja eri ihmiset pitävät viehättävinä. Kone pystyi myös luomaan uusia, eri yksilöiden viehättävinä pitämiä kasvokuvia. Tuloksia voi hyödyntää esimerkiksi mieltymysten ja päätöksenteon mallintamisessa ja piiloasenteiden tunnistamisessa.
Lähihistoria näkyy geeniperimässämme – väestön geneettisen taustan muuttuminen Suomen eri alueilla selvitetty jopa vuositasolla4.3.2021 21:00:00 EET | Tiedote
Helsingin yliopiston uudessa tutkimuksessa on onnistuttu arvioimaan ennennäkemättömän tarkasti yli 18 000 suomalaisen geneettistä sukutaustaa. Tulosten avulla pystyttiin seuraamaan 1900-luvun tapahtumien jälkiä geeneissämme ja arvioimaan muuttoliikkeiden vaikutusta väestön sekoittumiseen. Esimerkiksi siirtokarjalaisten muuttamista eri puolille Suomea pystyttiin seuraamaan jopa vuosittaisella tarkkuudella tarkastelemalla karjalaisen perimän osuutta kunkin alueen vastasyntyneissä.
Opettajien yhteistyöllä voidaan parantaa inklusiivisia opetuskäytänteitä4.3.2021 09:00:00 EET | Tiedote
Birgit Paju tuo väitöskirjassaan inkluusioon opetuksessa ja opetuskäytänteisiin uudenlaisen mallin.
Räävitön fyysikkorap voitti Science-lehden Dance your Ph.D. -kisan3.3.2021 17:05:00 EET | Tiedote
Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijät Jakub Kubečka, Ivo Neefjes ja Vitus Besel voittivat Dance your Ph.D. -kisan ilmakehän molekyyliklustereita käsittelevällä musiikkivideollaan.
Onnistunut vuosi sijoitustoiminnassa: erinomainen tuotto, alemmat kustannukset ja sijoitukset fossiilisiin nollaan3.3.2021 08:55:33 EET | Tiedote
Helsingin yliopistokonsernin sijoitukset tuottivat yli 19 prosenttia vuonna 2020. Spinout-yhtiö Nanoformin listautuminen toi yli 20 miljoonan euron tuoton.
Uusilla metodeilla voi analysoida tekstin tunnelatauksia entistä paremmin3.3.2021 08:35:01 EET | Tiedote
Sentimentti- eli tunneanalyysilla tutkitaan erilaisissa teksteissä esiintyviä tunteita. Tutkija Emily Öhman vertailee väitöstutkimuksessaan sentimenttianalyysin eri metodeja ja luo uusia työkaluja sen käyttöön. Hän kehitti olemassa olevien analyysivälineiden luotettavuutta ja mahdollisti niiden käytön suomen kielellä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme