Kutsu: Tilaisuus lääketieteen tutkimusrahoituksen tulevaisuudesta
Aika: 14.2. kello 9.00–10.15, kahvit tarjoillaan alkaen klo 8:30.
Paikka: Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (Arkadiankatu 3)
Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä
Tilaisuuden ohjelma:
8.30: Kahvitarjoilu
9.00: Tilaisuuden avaus
Mari Holopainen, kansanedustaja, Tutkaksen puheenjohtaja
9.05: Alustukset
Lääketieteen tutkimuksen rahoitus eilen, tänään ja huomenna, Markku Heikinheimo HY
Potilaan parhaaksi – mitä tutkimusrahoituksella saadaan?, Taneli Raivio HY
Valtion tutkimusrahoitus ja yliopistosairaaloiden oma tutkimusrahoitus, Matti Salo TaY
9.25: Kommenttipuheenvuorot
Lääketeollisuuden näkökulma suomalaisen lääketutkimuksen nykytilaan, Sanna Lauslahti, Lääketeollisuus ry
Säätiöiden kasvava rooli lääketieteen rahoituksessa – onko katto saavutettu?, Caj Haglund, HY ja SJS
9.35: Paneelikeskustelu
Alustus: Miten voimme tehdä paremmin? Tavoitteet ja toimenpiteet, Anne Remes, HY
Panelistit:
Aki Lindén (SDP)
Kaisa Juuso (ps)
keskustan edustaja, nimi vahvistuu
kokoomuksen edustaja, nimi vahvistuu
10.10: Tilaisuuden päätös
Mari Holopainen kansanedustaja, Tutkaksen puheenjohtaja
Vapaata keskustelua
Yhteyshenkilöt
Suvi SaarinenViestintäpäällikköViestintä ja yhteiskuntasuhteet
Puh:0505447508suvi.saarinen@helsinki.fiTietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Rohkea ja sosiaalinen luonne sekä puhdas hiekkalaatikko näyttävät edistävän kissan sisäsiisteyttä20.3.2023 15:10:50 EET | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat tunnistivat useita yhteyksiä erilaisten riskitekijöiden ja kissojen sisäsiisteysongelmien välillä. Moninaisten riskitekijöiden tunnistaminen antaa mahdollisuuden olosuhteiden muokkaamiseen kissan ympäristössä ja voi tätä kautta ehkäistä ja vähentää sisäsiisteysongelmia.
Alavireinen mieliala sekä ajanpuute suurimmat syyt liikkumattomuuteen16.3.2023 15:23:17 EET | Tiedote
Hulppeat puitteet tai lyhyet etäisyydet liikuntapaikoille eivät ole tae väestön liikkumisesta. Lähiötutkimuksen mukaan asukkailla on erilaisia yksilöllisiä esteitä harrastaa liikuntaa. Jos halutaan edistää väestön liikkumista, tulisi enemmän pyrkiä poistamaan liikunnan harrastamisen esteitä.
Promootio ja riemun rituaalit - uusi näyttely tarjoaa kokonaiselämyksen tiukoin varjellusta perinteestä16.3.2023 10:42:18 EET | Tiedote
Miltä näyttää Elias Lönnrotin tohtorinmiekka? Kuinka Mannerheimin kunniatohtoriasu eroaa entisajan promovendin puvusta? Voiko promovoitava maisteri tai tohtori tulevaisuudessa pukeutua sukupuolettomaan juhlapukuun? Kansalliskirjastossa 21.3. avautuva promootion riemuvuoden näyttely esittelee monipuolisesti promootioperinnettä ja siihen liittyviä erilaisia rituaaleja.
Helsingin yliopiston rehtorin haussa kolme hakijaa viimeiseen vaiheeseen15.3.2023 11:39:41 EET | Tiedote
Neljä yliopiston rehtoriksi hakenutta olivat yliopistoyhteisön kuultavana 9.3.2023 Näistä hakijoista hallitus valitsi viimeiselle kierrokselle Sari Lindblomin, Kai Nordlundin ja Kimmo Nuotion. Hallitus pyrkii valitsemaan rehtorin kokouksessaan 30.3.2023.
Uusi afroaasialaisten lievästi myrkyllisten käärmeiden heimo panee käärmeiden sukupuun uusiksi14.3.2023 11:15:04 EET | Tiedote
Kansainvälinen tutkijaryhmä on uudistanut suuren Elapoidea-käärmeryhmän sukupuun. Työ pohjautuu valtavaan genomiaineistoon sekä evoluution tutkimiseen kehitettyihin huippualgoritmeihin ja -ohjelmistoihin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme