Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–12

Jaa

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Lakimuutosten myötä työnantajalla on aiempaa vahvempi velvollisuus tarkastella, vastaako sovittu työaika työvoiman todellista tarvetta. Tarkastelu tulee tehdä vähintään 12 kuukauden välein. Jos tarkastelu osoittaa, että työntekijän vähimmäistyöaika voitaisiin määritellä korkeammaksi, tulee työntekijälle tarjota vähimmäistyöajan nostamista.

Verkkoseminaarissa kerrotaan vaihtelevan työajan sopimisesta ja suunnittelusta: millä reunaehdoilla työvuoroja voi määrätä, mitä työvuorosuunnittelussa on huomioitava ja mitä selvityksiä työntekijälle tulee antaa. Lisäksi kerrotaan, mitkä ovat työntekijän oikeudet sairastumis- ja irtisanomistilanteissa.

Yleisön kysymyksiin vastataan chatissa ja podcastissa

Verkkoseminaarin aikana voi esittää työsuojelun asiantuntijoille kysymyksiä chatissa. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Osaan yleisön kysymyksistä vastataan tilaisuuden jälkeen Työsuojelua puhekielellä -podcastin jaksossa.

Ilmoittaudu maksuttomaan verkkoseminaariin

Ilmoittaudu verkkoseminaariin sivulla www.tyosuojelu.fi/live20. Verkkoseminaarin tallenne ja podcast julkaistaan myöhemmin samalla sivulla.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kouluttajana toimii lakimies Aki Eriksson Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäasiantuntija Virpi Vento
0295 016 021, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojeluviranomaisten valtakunnallinen viestintä
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme