Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Kylmäkosken vankilassa erityistoimia koronatapausten takia viikolla 12

Jaa

Kylmäkosken vankilassa on todettu vangeilla kolme positiivista koronatapausta. Tilanteessa Covid-19 taudin leviäminen on pystytty estämään vankilassa. Vankilaan on perustettu oma osasto, jonne sijoitetaan Vankiterveydenhuollon yksikön karanteeniin ja eristykseen asettamat vangit. Tartunnat ovat peräisin vankilaan saapuneilta vangeilta.

Vankilan henkilöstöä on ohjeistettu asianmukaisista suojautumistoimenpiteistä. Eristystoimenpiteet on tehty suositusten mukaisesti ja toimintamalleista on sovittu Vankiterveydenhuollon yksikön tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa. Vangit ovat saaneet suojautumisohjeet Covid-19 taudilta suojautumiseen.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa viikoittaisissa kokouksissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä viranomaisohjeistuksia noudattaen. Rikosseuraamusalueella ja Kylmäkosken vankilassa on viikoittain kokoontuva Covid-19 valmiusryhmä.

Uusien vankeusrangaistusten aloitusten yhteydessä tehdyissä koronavirusteissä on havaittu viime viikkoina aiempaa enemmän korovirustartuntoja, joita vangit ovat saaneet siviilistä. Tilanne osoittaa osaltaan koronavirustilanteen heikentymisen koko yhteiskunnassa.

Muuttunut tilanne lisää merkittävästi vankilaepidemian riskiä myös Suomessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vankiterveydenhuollon Länsi-Suomen alueylilääkäri Vivian Reinhold, p. 029 5245571

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen johtaja Pauli Nieminen, p. 050 3441216

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme