Reuna Publishing House

Kymi Kantrissa limerikeistä tulee kymerikkejä!

Jaa

Kantri- ja juurimusiikin festivaali Kymi Kantri järjestetään 1.–2. heinäkuuta kolmannen kerran Kouvolan Myllykoskella, Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan kirjahallissa. Samassa kiinteistössä toimiva Reuna-kustantamo tuo musiikin lomaan kirjallista ohjelmaa, muun muassa hauskoja pilkkarunoja eli paikallisittain kymerikkejä.

Kymi Kantri -tapahtuma on järjestetty Myllykoskella (Kouvolassa) kaksi kertaa vuosina 2020 ja 2021 samassa tapahtumapaikassa - upeassa kirjahallissa Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan yhteydessä. Samoissa tiloissa on järjestetty vuosina 2019 ja 2021 myös kirjamessutapahtuma Kymi Libri. Molemmat tapahtumat järjestää kannatusyhdistys PRO Kaakon kirjamessut ry, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaisesti ”järjestää kulttuuritapahtumia Kymenlaaksossa”.

Koronapandemia muutti molempien Kymi Kantri -tapahtumien alkuperäistä ajankohtaa ja rajoitti kävijämäärää, mutta silti uuden tapahtuman vastaanotto ja palaute olivat loistavia. Tarkoituksena oli järjestää kantritapahtuma vuorovuosina kirjamessujen kanssa, mutta yleisön, esiintyjien ja paikallisyhteisön toiveesta kesällä 2021 järjestettiin molemmat tapahtumat.

Reuna kutsuu kaikki festarille saapuvat laatimaan kymerikkejä, joilla viihdytetään yleisöä musiikkiohjelman tauoilla. Viisirivisen runon ensimmäinen, toinen ja viides rivi rimmaavat keskenään, samoin kolmas ja neljäs. Esimerkiksi:

Heinäkuussa Mylsä on Dallas

meillä maistuu Kaski-mallas

riimit on viiltävän hyviä

soundit countryn kultajyviä

- jotka just alko itää mut joku ne tallas.

”Kantrikappaleiden sanoitukset perustuvat tavallisten ihmisten tarinoihin, joten tämän genren musiikki sopii hyvin kirjallisuustapahtumia järjestävään Kulttuuritalo Wanhaan Rautakauppaan”, sanoo Reuna-kustantamon toimitusjohtaja Olli Sarpo, joka on myös yksi festarin juontajista ja kerää kymerikit. Tekstit voi lähettää osoitteeseen: olli.sarpo@reunakirja.fi

Kaksipäiväisessä tapahtumassa esiintyy 14 kokoonpanoa: Ea Nimell & Onni Leminen, Jack’s Basket Room, Byman & Hipp, Otto Pilli Yhtyeineen, Jari Rättyä & Käärmekeitto, Huojuva Lato, Pancho & Dusty, Los Olvidados, Nightbird, Jussi Raittinen & Tapsa Kojo, Mellow Waves, Sörnäinen, Sir Douglas Groovers ja Joe Vestich, Lisätietoja ohjelmasta, kantritanssikurssista ja jatkoklubeista saa sähköpostilla: kymikantri@gmail.com

Huojuvalla Ladolla ja Byman & Hippillä esiintyminen on samalla levynjulkistuskeikka. Huojuvan Ladon solisti Suonna Kononen esittelee lauantaina myös uuden road trip -romaaninsa Tie päättyy meren rannalle.

”Tämä musiikin, kirjallisuuden ja muidenkin taiteenlajien yhteissoitto on yksi kustantamon linjaratkaisuista. Kun järjestämme kesällä 2023 seuraavat Kymi Libri -kirjamessut, siellä vastaavasti musiikki tulee kirjallisen ohjelman lomaan”, kertoo Reunan kustannuspäällikkö Johanna Hasu, joka on myös itse sekä kirjailija että muusikko ja pianonsoiton opettaja.

Kymi Libristä ja Kymi Kantrista onkin muodostunut sisartapahtumia, joilla lisätään taiteiden välistä yhteistyötä. Aiempien vuosien tapaan kirjamessuilla julkistetaan kirjoituskilpailun voittajat, ja osa teksteistä esitetään sävellettyinä, osa tauluina.

Tapahtumapaikka: Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa, Myllykoskentie 17, Myllykoski (Kouvola).

Tutustu taloon sivuilla: wanharautakauppa.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Reuna Publishing House
Reuna Publishing House
Myllykoskentie 17
46800 Myllykoski

info@reunakirja.fihttps://www.reunakirja.fi

Reuna Publishing House Oy on 2022 Kouvolan Myllykoskella perustettu kustantamo. Jatkamme Reuna-kustantamon perinnettä ja vaalimme reunalaista henkeä. Reunan tapa toimia on avoin ja yhteisöllinen. Edellä mainittujen lisäksi arvojamme ovat rohkeus, iloisuus, moniarvoisuus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Joukossamme on yli 100 kirjailijaa, jotka osallistuvat kirjoittamisen lisäksi toimintaan monin tavoin. Julkaisemme koti- ja ulkomaista kauno- ja tietokirjallisuutta. Emme julkaise sarjakuvia, uskonnollista kirjallisuutta emmekä oppikirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reuna Publishing House

Laulavat hoitajat ottavat kantaa hoitotyön arkeen5.5.2022 12:13:24 EEST | Tiedote

Näyttelijä-laulaja ja erikoissairaanhoitaja Ari-Matti Hedman sekä laulava kirjailija ja erikoissairaanhoitaja Kari Häkkinen kuvaavat uutuuskirjassaan Avaimet taskussa - sattumia sairaalassa hoitotyön arkea. Jo 1980-luvulla sairaanhoitajan uransa aloittaneet ammattilaiset ovat nähneet työn monet puolet, ja ottavat kirjassa kantaa alan kehittämiseen. Keskiössä on potilas: mitä asioita tulisi tehdä toisin, jotta ihminen saisi tarvitsemansa avun. Hoitajien lakko työskentelyolosuhteiden ja palkkauksen parantamiseksi on kirjailijoiden mukaan perusteltu.

Kirjailijayhteisö auttaa sanan säilällä22.4.2022 09:58:05 EEST | Tiedote

Ukrainan humanitaarinen kriisi herätti kirjailijoissa tarpeen auttaa hädässä olevia lapsia kirjoittamalla. Reuna-kustantamossa ennätysnopeasti, rakkaudella ja yhteistyöllä toteutettu Taiteella tukea Ukrainaan -kirja on nyt tullut painosta. Kaikki kirjoittajat sekä kansisuunnittelija, taittaja Jaana Rautio lahjoittivat työpanoksensa. Myös painotalo Petra Ofsetas lähti mukaan kampanjaan. Kirjan tuotot ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n kautta Ukrainaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme