Työterveyslaitos

Laajan kyselyn tulos: Palvelualoilla panostettava perehdytykseen – uusi opas tarjoaa ratkaisuja

Jaa

Kokemukset perehdytyksen laadusta ovat heikentyneet palvelualojen työntekijöiden joukossa. Lisäksi lähes kaksi kolmesta työntekijästä on harkinnut työnantajan vaihtoa. Myös kiireen kokemus on kasvanut huomattavasti. Tiedot selviävät laajasta kyselytutkimuksesta. Erityisesti työvoimaintensiiviset, runsaasti nuoria ja maahanmuuttajataustaisia työllistävät palvelualat, tarvitsevat tukea perehdytystyöhön. Ratkaisuja tarjoaa Työterveyslaitoksen uusi digitaalinen opas.

Työterveyslaitoksen mediatiedote 24.1.2023

Opas on tuotettu Työhyvinvointia ja osaamista palvelualoilla -hankkeessa, jonka tavoitteena oli kartoittaa viimeaikaisten muutosten vaikutuksia palvelualojen työhön. Hankkeessa etsittiin myös ratkaisuja työhyvinvoinnin kannalta ongelmallisiin kehityskulkuihin.

– Erityisesti työn henkisen ja fyysisen kuormituksen sekä kiireen lisääntyminen ovat huolestuttavia kehityssuuntia. Lisäksi työpaikoilla toivutaan koronan rasituksista ja työvoimasta on pulaa. Perehdytyksen laatuun panostamalla voidaan alusta lähtien tukea alojen ammattilaisia työssään, toteaa erikoistutkija ja projektipäällikkö Sara Lindström Työterveyslaitoksesta.

Kiireen kokemus ja tyytymättömyys perehdytykseen korostuvat

Kaksivuotisessa tutkimushankkeessa toteutettiin kaksi laajaa palvelualojen työntekijöille suunnattua kyselyä vuosina 2021 ja 2022. Tietoa verrattiin vuonna 2008 kerättyyn vastaavaan aineistoon. Vastaajat työskentelivät kaupan alalla, majoitus- ja ravintola-alalla sekä kiinteistöpalvelualalla.

Työhyvinvointia uhkaavat aiempaa vaihtelevammat työajat yhdistettynä heikentyneisiin mahdollisuuksiin vaikuttaa työaikoihin ja työvuoroihin. Kiirettä kokevien työntekijöiden osuus on kasvanut merkittävät 15–20 prosenttiyksikköä alasta riippuen. Työnsä fyysisesti ja henkisesti raskaaksi kokevien osuus on lisääntynyt 30–40 prosenttiyksiköllä.

Tyytyväisyys perehdytykseen on laskenut palvelualoilla jopa 5–10 prosenttiyksikköä alasta riippuen. Enää noin 60 prosenttia palvelualojen työntekijöistä kokee, että hänet on perehdytetty työhönsä hyvin.

– Muuttuneessa tilanteessa tarvitaan työkykyjohtamisen tehostamista, jolla voidaan vaikuttaa sekä pito- että vetovoimaan työpaikoilla. Tärkeitä keinoja ovat muun muassa kunnolliseen perehdytykseen panostaminen, töiden organisointi muutokset huomioiden, työaikoihin liittyvien vaikutusmahdollisuuksien lisääminen sekä esihenkilön tuen varmistaminen, toteaa vanhempi asiantuntija Irmeli Pehkonen Työterveyslaitoksesta.

Työn imu ei ole vähentynyt

Palvelualoilla nähdään kuitenkin myös positiivista kehitystä monilla työelämän osa-alueilla. Uhkaavat tilanteet ja asiakasväkivalta ovat vähentyneet viimeisen 15 vuoden aikana. Tyytyväisyys lähijohtamiseen, esihenkilöltä ja työtovereilta saatavaan tukeen sekä tunnustuksen saamiseen hyvästä työstä ovat kehittyneet suotuisasti. Aloilla koetaan edelleen usein työn imua.

– Tulokset heijastunevat työpaikan ja koko alan pitovoimaan, työn tuottavuuteen, osaamiseen ja työhyvinvointiin. Kyselytutkimuksen antama tilannekuva on tärkeää tietoa palvelualoille, ja perehdytyksen tärkeyteen on nyt viimeistään herättävä aloilla, toteaa tutkimuspäällikkö Antti Veirto PAMista.

Tutustu Onnistunut perehdytys palvelualoilla -oppaaseen: Onnistunut perehdytys palvelualoilla | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Työhyvinvointia ja osaamista palvelualoilla -tutkimushanke

Lisätiedot

  • erikoistutkija ja projektipäällikkö Sara Lindström, Työterveyslaitos, 043 824 4521, sara.lindstrom@ttl.fi
  • vanhempi asiantuntija Irmeli Pehkonen, Työterveyslaitos, 040 708 3784, irmeli.pehkonen@ttl.fi
  • tutkimuspäällikkö Antti Veirto, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, 050 465 7501, antti.veirto@pam.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Ingripande i den etiska belastningen inom äldrearbetet förbättrar arbetshälsan, vårdkvaliteten och tillgången till arbetskraft31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Etisk belastning är en betydande faktor som belastar arbetshälsan inom äldreomsorgen. Modellen Vanhustyön vatupassi (Vattenpasset för äldrearbete) erbjuder lösningar för chefer och ledningen, med vilka de kan stävja den etiska belastningen i vardagen inom äldrearbetet och bygga en etisk arbetskultur. Resultatet är bättre arbetshälsa och på lång sikt äldrearbete med större dragningskraft.

Vanhustyön eettiseen kuormitukseen puuttuminen parantaa työhyvinvointia, hoidon laatua ja työvoiman saatavuutta31.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Eettinen kuormitus on merkittävä vanhustyön työhyvinvointia koetteleva tekijä. Vanhustyön vatupassi -malli tarjoaa esihenkilöille ja johdolle ratkaisuja, joilla hillitä eettistä kuormitusta vanhustyön arjessa ja rakentaa eettistä työkulttuuria. Tuloksena on parempaa työhyvinvointia ja pitkällä tähtäimellä vetovoimaisempaa vanhustyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme