Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkäriliitto käynnistää kampanjan terveyskeskusten pelastamiseksi

Jaa

Lääkäriliitto, SuPer ja Tehy vetoavat: Pelastetaan terveyskeskukset - kun vielä voimme!

Me suomalaiset käymme terveyskeskuksen äitiysneuvolassa jo ennen syntymäämme, saamme rokotukset ja tarvittaessa hoito tulee kotiin kotisairaanhoidon toimesta. Hyvin toimiva terveyskeskus nopeuttaa sairauksien toteamista, niistä paranemista ja säästää rahaa. Tänä päivänä terveyskeskusta voi pyörittää kunta tai yksityinen taho. Terveyskeskus on meidän kaikkien yhteinen etu.

”Terveyskeskukset ovat suomalaisen perusterveydenhuollon kivijalka, joka ei ole saanut tarvitsemiaan resursseja toiminnan laajennuttua. Kivijalka uhkaa rapautua, mikä uhkaa koko terveydenhuoltoamme”, sanoo Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi.

Terveydenhuollon etulinja saadaan kuntoon yhdeksän kohdan ohjelmalla:

• Viikossa hoitoon – diginä tai ilman
• Kaikille hoitoa tasapuolisesti
• Mielenterveyspalveluita on vahvistettava
• Pitkäaikaiset hoitosuhteet kunniaan
• Tuetaan toimintakykyä ja terveyttä
• Lasten ja nuorten asialla
• Liikunta lähelle
• Turvallinen vanhuus

Ohjelma terveyskeskusten pelastamiseksi on herättänyt innostusta kevään kuntavaaliehdokkaissa ja mukaan on sitoutunut ehdokkaita läpi puolueiden ja ympäri Suomen. Ehdokas Eero Aho Mikkelistä lähti mukaan ensimmäisenä: “On kansallisen turvallisuuden ja huoltovarmuuden kannalta täysin välttämätöntä, että koko Suomessa säilyy turvallisen elämisen edellytykset myös tulevaisuudessa. Vain terveyskeskukset pelastamalla takaamme, että ympäri Suomen on turvallista asua, elää, lomailla ja viettää vapaa-aikaa. Mistä haet apua, jos sairastut Lapin lomalla, tai mökillä?”

SuPer ja Tehy pitävät kampanjaa terveyskeskusten pelastamiseksi tärkeänä. Kampanjaan on liittymässä myös joukko muita kansallisia järjestöjä.

”Terveyskeskusten pelastaminen on merkityksellistä senkin vuoksi, että hoitoalan pito- ja vetovoimaa saadaan parannettua. Myös lähihoitajien ammatillinen osaaminen on otettava käyttöön kaikessa laajuudessaan”, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

"Perusterveydenhuollon toimivuus on kansanterveyden kannalta aivan keskeistä, mutta siellä on myös luvattoman paljon ongelmia mm. hoidon saatavuudessa ja osaavan henkilöstön riittävyydessä. Tulevat kuntapäättäjät kantavat ison vastuun perusterveydenhuollon turvaamisesta ja siksi on tärkeä nostaa asia esiin myös kampanjoimalla kuntavaalien alla”, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Haastamme mukaan kaikki, joille terveyskeskusten pelastaminen on sydämen asia. Sosiaalisessa mediassa kampanja näkyy #pelastetaanterveyskeskukset.

Lisätietoja:

Lääkäriliiton puheenjohtaja Tuula Rajaniemi, puh. 040 542 7211
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, puh. 050 5275 085
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, puh. 040 821 0028

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry
Mäkelänkatu 2
00500 HELSINKI

http://www.laakariliitto.fi

Suomen Lääkäriliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 93 % Suomessa toimivista lääkäreistä. Lääkärit yhdessä potilaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund ry

Lääkäriliitto: Kolmansien rokotusten antamista syytä vauhdittaa, järjestäytyneellä tavalla17.12.2021 10:16:36 EET | Tiedote

Lääkäriliitto tukee peruspalveluministeri Krista Kiurun vahvaa pyrkimystä vauhdittaa kolmansien rokotusten antamista. Terveydenhuollon ammattilaisia ei voida kuitenkaan kutsua ”talkoisiin” ilman puitteiden rakentamista niin potilaita kuin henkilöstöäkin turvaavalla tavalla. Lääkärien osalta tämä merkitsee sitä, että töihin lähdetään vain työ- tai virkasuhteessa, jolloin vakuutussuoja ja oikeusturva ovat kunnossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme