Helsingin yliopisto

Lähdetään yhdessä ulos metsäretkipäivänä 17.5.2018

Jaa

Suomen lasten metsäretkipäivä ja kansainvälinen Ulkoluokkapäivä kannustavat kaikkia opettajia ja perheitä lähtemään lasten ja nuorten kanssa ulos yhteisenä tapahtumapäivänä 17.5.2018. Tapahtumapäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kuva: 123rf
Kuva: 123rf

Lasten ulkoilu vähentynyt kotona ja koulussa

Lapset viettävät yhä vähemmän aikaa ulkona, erityisesti luonnonympäristöissä. Päiväkodissa ja koulussa ei lähdetä välttämättä pihaa pidemmälle ja perheiden yhteiset luontoretket ovat vähentyneet etenkin siellä, missä luonnonympäristöihin, esimerkiksi metsiin, on pidempi matka. Lasten luontosuhteen kehittyminen herättää huolta, sillä luontosuhde ei synny itsestään. Luonnossa tapahtuva leikki ja oppiminen antavat lapselle mahdollisuuden luontosuhteen luomiseen ja auttavat ymmärtämään, että ihminen on osa luontoa.

Tapahtumapäivä muistuttaa ulkoilun hyödyistä

Yhteisellä tapahtumapäivällä 17.5. kannustetaan opettajia ja perheitä lähtemään lasten ja nuorten kanssa yhdessä ulos luontoon. Luontoelämykset tukevat jaksamista ja auttavat toimintakyvyn ylläpitämisessä. Ulkoilmassa mieliala kohenee ja keskittymiskyky paranee. Luonnossa vietetty aika ja ulkona tapahtuva leikki ja oppiminen lisäävät tutkimusten mukaan lasten terveyttä, onnellisuutta ja iloa.

– Asiat opitaan paremmin, kun lapset pääsevät ulos itse tutkimaan ja tekemään. Ulkona on tilaa riehakkaammalle leikkimiselle ja oppimiselle, kertoo biologian didaktiikan yliopistonlehtori Arja Kaasinen Helsingin yliopistosta.

Yhdessä ulos 17.5.2018

Tapahtumapäivän pääjärjestäjinä ovat Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä ja ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto (LYKE-verkosto), MAPPA-materiaalipankki, Suomen latu, Suomen ympäristöopisto SYKLI, Luonto-Liitto, LUMA-keskus, Biologian ja maantieteen opettajien liitto, Suomen metsäyhdistys ry, Sanoma Pro Oppi&Ilo ja kumppanien määrä kasvaa edelleen.

Lisätietoja:

Suomen lasten metsäretkipäivä: Arja Kaasinen, puh. 050 318 7286, s-posti arja.kaasinen@helsinki.fi

Ulkoluokkapäivä: Sinikka Kunttu, toiminnanjohtaja, FEE Suomi (Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry), puh. 050 329 3388, s-posti sinikka.kunttu@feesuomi.fi,

Lisätietoa tapahtumista:

Suomen lasten metsäretkipäivä
Metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin perheitä, lasten kanssa työskenteleviä kuin muitakin metsäretkistä kiinnostuneita tahoja viemään lapsia metsäretkille. Metsäretkipäivä muistuttaa metsissä liikkumisen tärkeydestä ja on kunnianosoitus suomalaiselle metsäluonnolle. Metsäretkipäivää on järjestetty Suomessa vuodesta 2016 ja siihen on osallistunut edellisinä vuosina tuhansia lapsia eri puolilla Suomea. Tapahtumaa organisoi Helsingin yliopiston kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä ja luokanopettajaopiskelijat.

Verkkosivut  
Facebook  

Ulkoluokkapäivä
Ulkoluokkapäivän (Outdoor Classroom Day) tarkoituksena on edistää ulkona tapahtuvaa oppimista ja leikkiä. Kansainväliseen kampanjaan osallistui vuonna 2017 lähes puoli miljoonaa lasta yli sadassa eri maassa. Kansainvälistä Outdoor Classroom Day -kampanjaa koordinoi brittiläinen sosiaalinen yritys ja yhteisöllisten projektien verkosto Project Dirt yhteistyössä Unileverin Dirt is good -hankkeen kanssa. Suomessa tapahtumasta vastaa FEE Suomi (Suomen Ympäristökasvatuksen seura ry). Ulkoluokkapäivä on suunnattu päiväkodeille ja kouluille, jotka voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa http://ulkoluokkapaiva.org/  -> Lähde mukaan!

Verkkosivut    
Facebook  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: 123rf
Kuva: 123rf
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Yksin asuvan kohtuullinen minimibudjetti on noin 1 400 euroa kuukaudessa15.11.2018 10:13Tiedote

Esimerkkitalouksien välttämättömien kulujen yhteissumma kuukaudessa vaihtelee pääkaupunkiseudulla yksin asuvien alle 45-vuotiaiden noin 1 380 eurosta kahden vanhemman ja kolmilapsisen perheen noin 4 250 euroon. Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa on selvitetty, mitä tavaroita ja palveluita kuluttaja tarvitsee, jotta tulee toimeen, voi ylläpitää terveyttä ja voi kokea osallistuvansa yhteiskunnalliseen toimintaan Suomessa.

Tervakapitalismi mullisti kainuulaisten elämän 1800-luvulla14.11.2018 15:24Tiedote

Tutkimuksen mukaan tervatalous asemoitui 1800-luvun Kainuuseen erityisessä historiallisessa kontekstissa. Tervakapitalismin muotoutumista määrittivät kapitalistisen maailmanjärjestelmän, Suomen suurruhtinaskunnan ja Pohjois-Suomen talousalueen yhteiskunnallisten rakenteiden sekä toimijoiden voimasuhteet. Lähes vuosisadan jatkunut tervakapitalismi mullisti perin pohjin kainuulaisten elämän ja luontokäsitykset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme