Aluehallintovirasto

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi muutokset Näsijärven ja Pyhäjärven säännöstelylupiin

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.1.2021 antamillaan päätöksillä myöntänyt muutokset vesilain mukaisiin säännöstelylupiin Näsijärvelle ja Pyhäjärvelle. Järville määrätty pakollinen kevätkuoppa muutetaan ehdolliseksi ja lumitilanteesta riippuvaksi. 

Kevätkuopalla tarkoitetaan järven vedenkorkeuden alentamista talven ja alkukevään aikana. Lupien muutoksilla mahdollistetaan Näsijärven ja Pyhäjärven kevättalven vedenpinnan sovittaminen paremmin olosuhteiden ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin lumitilanteisiin sekä Kokemäenjoen tulvasuojelun tarpeisiin. Muutoksilla vältetään tarpeettoman alhaiset vedenkorkeudet keväällä, parannetaan kalojen kutuolosuhteita ja helpotetaan vedenpinnan saavutettavuutta kesäaikaan.

Näsijärven säännöstelyluvan haltija on Näsijärven säännöstely-yhtiö ja Pyhäjärven luvan haltija Pirkanmaan ELY-keskus.

Päätökset ovat saatavilla 12.1.2021 Lupa-tietopalvelusta

Ohje: päätökset löytyvät esimerkiksi kuntahaulla: Tampere.

Päätösten diaarinumerot: LSSAVI/10850/2018 ja LSSAVI/10843/2018, päätösten numerot: 1/2021 ja 2/2021.

Lisätietoja:

Johtaja Tarja Savea-Nukala, puh. 0295 018 777
Ympäristöneuvos Arto Paananen, puh. 0295 018 787

sähköpostit: etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Siipikarjan siirtoja rajoitettu alueellisesti Janakkalan lintuinfluenssalöydösten vuoksi26.1.2021 11:31:21 EETTiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N8-tyypin lintuinfluenssaa todettiin luontoon istutetuista fasaaneista Janakkalassa, Kanta-Hämeessä torstaina 21.1. Lähistön tarhatuissa fasaaneissa lintuinfluenssaa ei todettu. Ruokavirasto on määrännyt taudin esiintymispaikan ympärille rajoitusvyöhykkeen, jolla rajoitetaan siipikarjan ja siipikarjasta saatavien tuotteiden siirtoja.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde beredskapen inför coronapandemin hos kommuner och samkommuner inom social- och hälsovården22.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Inom social- och hälsovården har man förberett sig på att coronapandemin eskalerar, men det har funnits skillnader t.ex. i fråga om erhållandet av testresultat och spårning av infektioner. De största orosmomenten hänför sig till att omsorgs- och vårdpersonalen insjuknar och att sjukdomen sprids till vårdhem. Uppgifterna framgår av en färsk rapport.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme