Lapsille alkaa ilmestyä oma tiedelehti verkossa

Jaa
Lapsille avataan oma luonnontieteitä käsittelevä Jippo-verkkolehti. Lehti on valtakunnallisen LUMA-keskuksen uusin toimintamuoto, vuosi sitten verkossa avattiin nuorisolle suunnattu luonnontieteen lehti Luova (http://www.helsinki.fi/luova/). Avajaisia vietetään Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksella torstaina 28.8.2008 kello 12.00-14.30. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita avajaisiin!

Jippo-lehden tavoitteena on innostaa lapsia luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian pariin sekä tuoda iloa ja elämyksiä. Kohderyhmänä ovat 7-12-vuotiaat. Lehdessä tiede tuodaan lähelle arkea. Kiehtovien tutkimusten, toiminnallisten matemaattisten tehtävien, mielenkiintoisten juttujen ja innostavien havaintojen myötä lapset oppivat ymmärtämään eri ilmiöitä.

Lehti tarjoaa viikoittain tutkimuksia ja aktiviteetteja, jotka voi toteuttaa helposti kotivälinein. Jipossa lapset kehittävät omaa luovuuttaan ja ilmaisuaan omien tuotosten kuten tutkimusten ja aktiviteettien raportoinnin, mielipidekirjoitusten sekä juttujen ja tarinoiden kirjoittamisen kautta. Verkkolehti välittää lapsille ajankohtaista tietoa lehden teemaan liittyvistä materiaaleista ja tapahtumista. Se tarjoaa myös kerho-ohjaajille ja opettajille ideoita ja materiaaleja. Jipon toimintamallin pohjana on viisi vuotta menestyksekkäästi toiminut Ksenonit-virtuaalikerho ( http://www.helsinki.fi/luma/ksenonit ).

LUMA-keskus järjestää vuosittain myös Jippo-tiedepäivän (ent. Ksenonit-tiedepäivän), jolloin lapset perheineen voivat osallistua Kumpulassa luonnontieteiden ja matematiikan ilmaistapahtumaan. Tiedepäivillä lapset tutkivat ilmiöitä ja työskentelevät kokeiden parissa oikeissa laboratoriotiloissa. Kesäisin järjestetään leirejä ja talvisin kerhoja. Kesällä 2008 järjestettiin ensimmäinen Jippo-tiedeleiri, jossa lapset pääsivät myös suunnittelemaan uutta lehteä sekä toimittamaan siihen juttuja.

Jippo-lehden vastuuhenkilönä toimii LUMA-keskuksen koordinaattori Maija Aksela. Lehden päätoimittaja on Jenni Västinsalo. Hän vastaa lehden sisällöstä ja sen kehittämisestä sekä johtaa kuusihenkistä toimituskuntaa, jossa on edustajat biologian, fysiikan, kemian, maantiedon ja matematiikan alueilta. Lapsia otetaan mukaan lehden suunnitteluun sekä toteuttamiseen.

Avajaiset pidetään torstaina 28.8.2008 kello 12.00 alkaen Helsingin yliopiston Kumpulan tiedekampuksella osoitteessa kemian laitos, auditorio A129, A. I. Virtasen aukio 1. Tilaisuuden avaa Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Jukka Paakki, lehden avaa opetusneuvos Kaisa Vähähyyppä Opetushallituksesta .

LUMA-keskuksen (http://www.helsinki.fi/luma) yhtenä tavoitteena on tukea ja edistää lasten luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian mielekästä opetusta ja oppimista, tiedekasvatusta sekä harrastuneisuutta.

Lisätietoja:

Maija Aksela, koordinaattori, puh. 050 514 1450

Jenni Västinsalo, päätoimittaja, puh. 040 760 8346

 

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen, tiedottaja, (09) 191 51042

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme