Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lastenkirjapäivä Hanasaaressa – kirjallisuutta kaikissa taiteenlajeissa!

Jaa

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa vietetään lauantaina 5.10.2019 klo 11-15 koko perheen maksutonta lastenkirjapäivää, joka tarjoaa elämyksiä kirjojen, teatterin, lastenoopperan, työpajojen, kirjailijatapaamisten, planetaarion ja kuvitusnäyttelyn parissa.

Lastenkirjapäivä on osa Hanasaaren Nordiska nätter – Pohjolan yöt -kulttuurifestivaalia 4.-5.10.2019. Festivaali kokoaa yhteen muusikoita, kirjailijoita, taiteilijoita ja tieteentekijöitä ja tarjoaa konsertteja, esityksiä, luentoja ja kiinnostavia keskusteluita.   

Lastenkirjapäivä alkaa jo Koivusaaren metroasemalta, josta liikennöi maksuton Runobussi koko tapahtuman ajan Hanasaareen ja takaisin.

Hanasaaressa ohjelmasta voi poimia maistiaiset Väinö & Vickan -lastenoopperasta, halauksen Pekka Töpöhännän kanssa, Mikko Mallikas ja Mulperi -lastenteatteriesityksen, tähtinäytöksiä kahdella kielellä URSA:n liikuteltavassa planetaariossa, sekä tapaamisia lastentietokirjailijoiden ja runoilijoiden kanssa.

”Tarjoamme hyvin monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille lapsille, ihan pienimmistä esiteini-ikäisiin”, kertoo Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk.

Lastenkirjapäivässä on mukana myös Vuoden Kuvittaja Matti Pikkujämsä, jonka kanssa voi tulla piirtämään oman postikortin ja lähettää sen Hanasaaresta. Pikkujämsän korttipaja on auki non-stop koko tapahtuman ajan. Hanasaaren yläaulassa nähdään Pohjoismaiden neuvoston palkintoehdokkaat musiikin, kirjallisuuden, elokuvan ja ympäristönsuojelun aloilla.

”Lastenkirjapäivä kutsuu kaikenikäiset lukijat, kirjailijat ja taiteilijat yhteen viettämään iloisen päivän kirjojen, taiteen ja teatterin äärellä. Olen varma siitä, että lapset viihtyvät!”, sanoo Romantschuk.

Lastenkirjapäivä on ilmainen ja se toteutetaan yhteistyössä Aalto-yliopiston, Arcadan, Gummeruksen, Barnens Estradin, Lukukeskuksen, Pohjoismaisen kulttuuripisteen, Helmet-kirjastojen, Suomen tietokirjailijoiden, Svenska nu-verkoston, Tammen, Teoksen, Förlagetin, KAOS ry:n, Kustannus Mäkelän, Opera Boxin, Rosebudin ja URSA:n kanssa. Päivää tukee Otavan kirjasäätiö.

Lue lisää: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/kulttuuritapahtumat/kirjaseikkailu-lapsille/

Lisätiedot: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: 040 767 7373

Nordiska Nätter – Pohjolan yöt

Pohjolan yöt on Hanasaaren kulttuurifestivaali 4. ja 5.10.2019.

Tämän vuoden artistejamme ovat mm. ruotsalaiset pop-muusikot Pernilla Andersson ja Timo Räisänen. Festivaali kutsuu myös keskustelemaan yhteiskunnallisista aiheista kuten Brexitistä sekä kansainvälisestä talouspolitiikasta muiden muassa taloustieteilijä Sixten Korkmanin sekä Ruotsin ja Norjan suurlähettiläiden Anders Ahnlidin ja Dag Stangnesin kanssa. 

Lue lisää: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/kulttuuritapahtumat/nordiskanatter/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme