Varsinais-Suomen ELY-keskus

Laviassa maantiellä 2560 uusitaan tierumpu ja liikenne tiellä katkaistaan päivän ajaksi kesäkuussa

Jaa

Maantiellä 2560 Laviassa n. 200 m Sarkinmaantien (13046) risteyksestä Lavian suuntaan uusitaan rumpu sekä parannetaan tien runkoa vaihtamalla murskekerrokset. Työt kestävät arviolta noin viikon ja työ tehdään 7.6.–14.6. välisenä aikana. Liikenne ohjataan töiden ajaksi yhdelle kaistalle. Rummun vaihtotyön ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle. Vaihtotyö tehdään arvion mukaan tiistaina 8.6. tai keskiviikkona 9.6.

Rumputyömaa ja liikennekatkon aikaiset kiertotiet kartalla
Rumputyömaa ja liikennekatkon aikaiset kiertotiet kartalla

Rummun ylittävä tie sekä sen ympäristö ovat aikoinaan perustettu turvepatjan päälle ja nyt rumpukohta on painunut. Tiehen on ajan saatossa muodostuneet isot heittokohdat, jotka nyt oikaistaan vaihtamalla kohteeseen asianmukaiset kerrokset. Rumpu vaihdetaan samalla uuteen.

Työaika on 7.6.2021 – 14.6.2021 eli työ kestää arviolta noin viikon. Rummun vaihtotyön ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan tieltä ja ohjaamaan kiertotielle yhden päivän ajaksi. Rumpu vaihdetaan arvion mukaan tiistaina 8.6. tai keskiviikkona 9.6. Kohteessa on silloin käytössä merkitty kiertotie. Kevyelle liikenteelle ei ole mahdollisuutta järjestää kulkuyhteyttä työmaan ohi rummun vaihtotyön aikana, joten myös kevyt liikenne joutuu kiertämään tien liikennekatkon aikana. Kiertotiereitillä on maastossa kartat, jotka opastavat miten kiertotie kulkee. Muutoin liikenne pääsee kulkemaan työmaan ohi. Liikenne on kuitenkin rajoitettu yhdelle kaistalle ja kulkee molemmista suunnista vuorotellen. Liikenteen ohjaus hoidetaan liikennevaloilla. Työmaan kohdalla nopeusrajoitusta on alennettu 30 km:iin/h.

Tien liikennemäärä on vajaat 200 ajoneuvoa vuorokaudessa. Työt ovat ajoitettu koulujen kesäloma-aikaan, jotta liikennekatko ei haittaa koulukuljetuksia.

Urakoitsijana kohteessa toimii YIT.

Lisätietoja:

- Urakoitsijana toimiva YIT, työmaan puhelinnumero 040 569 2880

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, aluevastaava Pekka Hautaviita, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Avainsanat

Kuvat

Rumputyömaa ja liikennekatkon aikaiset kiertotiet kartalla
Rumputyömaa ja liikennekatkon aikaiset kiertotiet kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Paraisilla Vånontien kunto sapettaa tienkäyttäjiä, tietä hoidetaan sääolosuhteiden sallimissa rajoissa23.6.2021 14:58:20 EEST | Tiedote

ELY-keskus on saanut paljon palautetta tienkäyttäjiltä Paraisten Vånontien kunnosta. Vånontietä (mt 12027) käytetään Lillholmenin siltatyön aikaisena kiertotienä ja se on lisännyt huomattavasti Vånontien liikennemäärää. Vånontie on soratie ja sorateiden kunto vaihtelee tyypillisesti sääolosuhteiden mukaan. Sorateiden kunnossapito on haastavaa suurilla liikennemäärillä. Liikennemäärän kasvu on kuitenkin väliaikaista Vånontiellä, eikä tielle sen vuoksi tulla tekemään merkittäviä parannustöitä. Vånontietä hoidetaan hoitourakoitsijoiden toimesta soratienä. Urakoitsija on korjannut pahimmat paikat maanantain ja tiistain aikana.

Nedgången i antalet permitterade minskar arbetslösheten snabbt22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av maj 24 200 arbetslösa arbetssökande. I maj brukar arbetslösheten vanligen öka något, men denna gång minskade det med 1 200 personer på grund av det minskade antalet permitteringar. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 11 200 personer (32 %), dvs. snabbare än i hela landet. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes minskningen av antalet arbetslösa i huvudsak av en minskning av antalet permitterade. Antalet permitterade minskade med 9300 i Egentliga Finland. I slutet av maj var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 10,6 %, vilket är 4,8 procentenheter mindre än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (11,4 %). Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa på alla NTM-centralers områden. Förändringen grundade sig i huvudsak på den stora minskningen i antalet permitterade. På 12 områden minskade antalet arbetslösa snabba

Lomautusten purkautuminen laskee työttömyyttä vauhdikkaasti22.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 24 200 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä lievästi kasvaa mutta nyt määrä väheni 1 200 hengellä purkautuneiden lomautusten johdosta. Vuotta aiemmasta työttömien määrä väheni 11 200 henkilöllä (32 %) eli ripeämmin kuin koko maassa. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän aleneminen oli pääosin lomautettujen määrän vähenemistä. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 9 300 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,6 % eli 4,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (11,4 %). Työttömien määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien ELY-keskusten alueilla. Muutos perustui pääosin lomautettujen määrän romahdukseen. Työttömien määrän supistuminen oli 12 alueella koko maan kasvuvauhtia (=31 %) nopeampaa. Varsinais-Suomessa työttömien määrä vähen

Ändringar i kollektivtrafikens periodbiljetter på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko18.6.2021 16:17:36 EEST | Tiedote

Praxis för periodbiljetter för busslinjer utanför Åbo stadsregion håller på att förändras. Matkahuolto avslutar försäljningen av regionbiljetten till Åbo 30.6 och ersätter dem med ersättande produkter. En ny säsongsprodukt på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko är Seutu+. Med periodprodukten kan man resa både på baslinjen och i Fölis trafik i Åbo stadsregion. Ändringarna gäller inte Föli-områdets biljettprodukter.

Joukkoliikenteen kausilippumuutoksia Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6 ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme